Služba v zraku: Tudi Ryanair v Sloveniji išče kabinsko osebje!

Če ste vedno sanjali o službi nad oblaki, imate te dni odlično možnost, da se preizkusite. Junija v Ljubljani nove člane kabinskega osebja namreč iščeta kar dve zelo znani letalski družbi. 2. junija se lahko potegujete za delo pri prestižnih Emiratih, 13. junija pa za nizkocenovni, a izjemno priljubljen Ryanair.

Priljubljena nezkocenovna letalska družba Ryanair bo le dober teden za tem, ko bodo v Ljubljani novo kabinsko osebje iskali že pri družbi Emirates, prav tako odprla vrata novim obrazom, ki bodo med oblaki predstavljali njihovo znamko.

Za iskanje primernega kadra je irska letalska družba najela podjetje Crewlink, ki novo kabinsko osebje išče po vsem svetu, med drugim tudi v Sloveniji. Kdaj? 13. junija ob 9. uri v M hotelu v Ljubljani. Izbrani kandidati bodo že junija opravljali tudi plačane uvajalne 6-tedenske treninge, nato pa jih čaka letenje iz ene od 84 baz, ki jih ima nizkocenovnik po Evropi.

Polnoletni kandidati morajo odkljukati spodnje zahteve:

– imeti morajo veljaven evropski potni list brez omejitev za mednarodna potovanja,
– biti visoki med 157 in 188 centimetri,
– biti spodobni preplavati 25 metrov brez pomoči;
– biti delavni, prilagodljivi in prijazni,
– biti pripravljeni na izmensko delo,
– uživati v delu z ljudmi in znati nuditi najboljšo podporo strankam,
– tekoče govoriti in pisati v angleščini,
– oboževati potovanja in spoznavanje novih ljudi.

Zakaj Ryanair?

Kot pravijo pri Ryanairu – kariera pri letalski družbi poleg konkurenčnega plačila prinaša tudi druge ugodnosti. Na primer raziskovanje novih mest in kultur kar med službo, pa tudi ugodnejše letalske karte za prosti čas. Fleksibilni delovnik omogoča pet zaporednih delovnih dni, ki jim sledijo trije prosti. Več o delovnem mestu in prijavah nanj preverite TU.

FOTO: Unsplash

PREBERITE ŠE: Letalska družba Emirates v Sloveniji išče okrepitve (in to so njihovi pogoji)

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

Švedska pilotka, ki jo lahko spremljaš tudi v pilotski kabini

Spoznajte Mario Pettersson, švedsko pilotko, ki leti za letalsko družbo Ryanair. Trenutno živi na Siciliji in je ena redkih v svojem poklicu, ki javno objavlja svoje dogodivščine. Postati pilot so sanje marsikaterega otroka, ki pa jih velikokrat ne uresniči zaradi zahtevnosti šolanja in finančnega zaledja, ki ga ta zahteva. Prav zato ima Instagram profil te simpatične pilotke vsak dan več sledilcev (že več kot 130 tisoč), ki zvesto spremljajo njeno dinamično pilotsko življenje. Mario lahko v živo iz cockpita spremljaš na Instagramu pod imenom pilotmaria, več o pilotskem poklicu, življenju in kariernih nasvetih pa lahko iz prve roke izveš na njenem blogu Pilot Maria.

IMG_4002

IMG_4003

IMG_4004

IMG_4005

IMG_4006

IMG_4007

IMG_4008
IMG_4010

IMG_4009

IMG_4011

Foto: Pilot Maria

Ryanair in Brexit – spremembe bodo!

Nizkocenovni prevoznik Ryanair, katerega sedež podjetja je na Irskem, več kot 25 odstotkov svojih prihodkov dobi iz letov v Veliki Britaniji, a po odločitvi o izstopu Britancev iz Evropske unije bo marsikaj drugače. Izvršni direktor Ryanaira Michael O’Leary je povedal, da podjetje novih povezav sedaj ne načrtuje. »Mislim, da z Veliko Britanijo ne bomo odprli veliko novih linij v prihodnjih 12 ali 18 mesecih, dokler bo prisotna trenutna negotovost,« je povedal.

Hkrati pa bo Britance za njihovo odločitev ”kaznoval” še s tem, da na povezavah z Veliko Britanijo ne bodo vključena nova Boeing letala. Kar 50 novih leta bo namreč Ryanair dobil v kratkem. »Večina teh, če ne vsa ta letala, bodo določena državam članicam EU: Irski, Španiji, Franciji, Italiji, Nemčiji in srednjeevropskim državam,” je povedal O’Leary.

Foto: Shutterstock

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.