Destinacije, kjer se lahko družiš z živalmi

Si tudi ti eden izmed tistih, ki ob prihodu v novo mesto najprej poišče živalski vrt? Na potovanjih se uresniči marsikatera želja in mednje zagotovo spada tudi stik z divjimi živalmi. Pripravili smo seznam destinacij, kjer se lahko srečaš in družiš z ljubkimi (pa tudi malce strašnimi) živalskimi prijatelji.

#1 Na Kitajskem se ustavi v Chengduju, kjer lahko pestuješ ljubke pande v Panda centru.

zivali_shutterstock_35481745

#2 Na Tajskem se lahko družiš s sloni v Elephant Nature Parku.

zivali_2_shutterstock_108225581

#3 South Africa’s Kruger National Park je destinacija za vse tiste, ki si želijo doživet divji safari med levi.

zivali_3_shutterstock_368839742

#4 V Avstraliji moraš obiskati Caversham Wildlife Park, kjer bodo okoli tebe skakljali kenguruji.

zivali_4_shutterstock_321961703

#5 V Južni Afriki se ustavi na ranču Cango Wildlife, kjer se lahko družiš z lemurji in tigri.

zivali_5_shutterstock_339123224

#6 Če sodiš med bolj pogumne, se v Avstraliji v kletki potopi med bele morske pse.

zivali_6_shutterstock_400447222

#7 V Maasai Mara nacionalnem rezervatu v Keniji so divji gepardi tako udomačeni, da se z njimi lahko celo slikaš.

zivali_7_shutterstock_365257373

#8 Na Kajmanskih otokih se odpravi v Stingray City, kjer se lahko potapljaš med skati.

zivali_8_shutterstock_78020143

#9 V zavetišču Lone Pine Sanctuary v Avstraliji se bodo v tvoje naročje prihulile srčkane koale.

zivali_9_shutterstock_172854029

#10 La Paz Waterfall Garden v Kostariki je pravi raj za tukane.

zivali_010_shutterstock_369818951

#11 V Čilu zavij na obalo Isla Magdalene, kjer kar mrgoli simpatičnih pingvinov.

zivali_011_shutterstock_172849460

Foto: Shutterstock

10 osupljivih krajev za opazovanje živali

Obožuješ potovanja in imaš rad živali? Zate smo pripravili top 10 dogodivščin, ki jih v svojem življenju moraš doživeti. Od ljubkih njork in prijaznih tigrov, do predatorskih aligatorjev na Floridi. Na celem planetu je mnogo krajev, kjer lahko od blizu opazuješ življenje živali. Katerega bi obiskal najraje?

#1 Jahanje kamel, Cable beach, Avstralija

Morda boš presenečen, da ti to priporočamo ravno v Avstraliji, a gre za posebno izkušnjo. Tradicija gojenja kamel tam traja že od leta 1980. Jahanje po peščeni plaži je organizirano v jutranjih in večernih urah, slednje je še posebej romantično.

#2 Aligatorji, Florida, ZDA

Florida je dom približno 1,25 milijonu aligatorjev. Skoraj vsak vodnat predel južne Floride je prebivališče teh reptilov. No, ne ogleduj si jih čisto na svojo roko, saj to ni ravno priporočljivo. Obstaja namreč ogromno farm in safarijev, kjer si jih lahko ogleduješ v varnem, a naravnem okolju.

#3 Tempelj tigrov, Saiyok, Tajska

Pred desetimi leti so vaščani tu našli tigrovega mladička. Odnesli so ga menihom v tempelj, da bi skrbeli zanj. Od takrat naprej je tempelj vedno poln tigrov, ki jih menihi varujejo, da odrastejo v varnem okolju, nato pa jih spustijo v divjino.

#4 Jigokudani park divjih opic, Nagano, Japonska

Ogled tega parka je najboljši način, da si ogledate skoraj človeško življenje teh opic. So navajene človeške bližine, zato vas bodo spustile zelo blizu. Slike, kako se tukaj namakajo v naravnih vročih izvirih so zaokrožile po svetu.

#5 Opazovanje njork, Islandija

Poleg izjemne pokrajine si lahko ogledaš tudi te ljubke ptičke, ki živijo v jatah. Njorke so islandski zaščitni znak, zato tam obstaja veliko agencij, ki organizirajo tudi vodene oglede teh prikupnih ptic. Njorke sicer živijo tudi na Otoku in v Skandinavskih državah.

#6 Koale, Avstralija

Ta ikonična avstralska žival ni tako pogosta kot kenguru, zato jo težko najdeš v divjini. Lahko pa si jih ogledaš v zaščitenih parkih v Queenslandu, Victorii in okolici Sidneya, kjer jih lahko celo pestuješ.

#7 Sinji kiti, Havaji, ZDA

Več kot dve tretjini teh redkih velikanov se v prvi polovici leta pari blizu Havajskih otokov. Verjetno nam ni treba posebej poudarjati, da je opazovanje največjih zemeljskih bitij neverjetna in impresivna izkušnja.

#8 Nacionalni park Serengeti, Tanzanija

Najbolj obiskan park na celotnem ozemlju Afrike navdušuje s pestrostjo živalskih vrst. Levom, slonom, žirafam in drugim živalim je v tem parku mogoče priti neverjetno blizu. Raznovrstnost in neokrnjena narava zagotovo uvrščata Serengeti med enega najboljših parkov na svetu.

#9 Cesarski pingvini, Antarktika

Izjemna, a ne nemogoča izkušnja. Obisk Antarktike verjetno lahko uvrstimo na seznam najbolj neverjetnih potovanj. Nekatere agencije omogočajo potovanje v majhnih skupinah, kjer lahko od blizu opazujete na tisoče cesarskih pingvinov. Nekateri izmed radovednih mladičkov včasih pridejo zelo blizu opazovalcem.

#10 Virunga National Park, Kongo

Gorile so v zadnjem času zelo ogrožene. Treking čez ta prelep nacionalni park je posebna izkušnja, saj se tu skrbniki noč in dan trudijo, da bi preskrbeli te veličastne živali, ter jih varujejo pred divjimi lovci na krzno. Z udeležbo vodenega ogleda parku pomagate s finančnimi sredstvi za oskrbo goril, sebi pa zagotovite nepozabno življenjsko izkušnjo.

Foto: Shutterstock

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.