Slovenija med top 7 najvarnejšimi državami za potovanja v letu 2019

Slovenija se skupaj z Dansko, Finsko, Norveško, Švico, Islandijo in Luksemburgom uvršča med za potovanja najvarnejše države.

Mednarodni organizaciji International SOS in Control Risks sta objavili zemljevid tveganj med potovanji v letu 2019. Zemljevid razvršča države glede na stopnjo tveganja, ki popotnike čaka v določenem delu sveta.

Interaktivni zemljevid je bil ustvarjen z namenom, da organizacije bolje razumejo tveganja v državah in na trgih, kjer poslujejo in kamor potujejo.

Najbolj nevarna so potovanja v Sirijo, Libijo, Afganistan in Somalijo

Za sedem najvarnejših velja, da je tveganje neznatno. Za preostali del Zahodne Evrope, Kanado, ZDA in Avstralijo velja, da je tveganje pri potovanju nizko.

Srednje tveganje za turiste predstavlja obisk Rusije, Turčije, Savdske Arabije in Brazilije. Visoko tveganje pa obisk Mehike, Venezuele in DR Konga. Med države z najvišjo, pravzaprav ekstremno stopnjo tveganja pa so Sirija, Libija, Afganistan, Somalija, Južni Sudan, Mali in Jemen.

Zemljevid obenem prikazuje tudi oceno stopnje tveganja vsake države za zdravje in prometno varnost. Slovenija sodi med države z nizkim tveganjem za zdravje, nekoliko slabše od najboljših pa se naša država odreže pri prometni varnosti. Več o raziskavi lahko preberete tukaj.

PREBERITE ŠE: 10 najslabših in 10 najboljših držav za “freelancerje”: Slovenija na dnu

Preberite še:

Lonely Planet: Slovenija med top 10 destinacijami, vrednimi obiska v 2019

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.