Trije vikend oddihi za manj kot 50 evrov

Za nami je krasen konec tedna, ki so ga številni izkoristili za izlet na Obalo, zadnje smučanje ali pohod v gore. Le tebe so sončni dnevi prehiteli in si brez načrtov ostal doma?

Nič hudega, tudi prihajajoči vikend bo krasen, mi pa smo izbrali tri izlete, o katerih je vredno razmisliti.

Portorož

Morda v visoki sezoni ne bi pomislil na počitnice na slovenski obali, a pomlad je tu čudovita. Svež morski zrak te bo napolnil z energijo, prijetne temperature so idealne za aktivnosti zunaj, v popoldanskih urah, ko sonce ni več tako močno, pa se lahko pogrejemo v katerem od velnesov, ki jih ponujajo hoteli.

Vandraj priporoča // LifeClass spa&relax paket, ki vključuje 4 urno kopanje in sprostilno masažo ali večerjo.

 

Verona

Najbolj romantično mesto je v času, ko žvrgolijo ptički, še toliko bolj prežeto z ljubeznijo. Enodnevni izlet v Verono je ravno pravšnji odmerek, da začutimo znano ljubezensko zgodbo med Romeom in Julijo. Ogledali si boste glavne mestne znamenitosti: Areno, enega največjih ohranjenih rimskih amfiteatrov, Levja vrta, srednjeveški trg, grad in grobnice družine Scaligeri. In seveda, tudi brez pogleda na balkon, kjer se je odvijala najbolj znana ljubezenska zgodba pisatelja Shakespeara, ne bo šlo.

Vandraj priporoča // Megabon vas pelje v Verono za 19,9 evra

Bled

Bi lahko bili še bolj tipični? Težko. Ampak Bled je z razlogom ena najbolj obiskanih turističnih točk v Sloveniji, sprehod okoli jezera pa resnično pomirjujoč. In ko dan zaključimo še z razvajanjem v savnah in bazenih, se Bled zasidra tudi v našem srcu.

Vandraj priporoča // Celodnevni relax v wellnessu Živa

 

Foto: Shutterstock

Pet enodnevnih izletov za popoln odklop in napolnitev baterij

Prihajajo dnevi polni pričakovanj, lovljenja zadnjih rokov, organiziranja srečanj in zabav, gnetenja v trgovinah in iskanja najboljših popustov. Te že sama misel na veseli december malce utrudi in bi najraje globoko zavzdihnil ter si privoščil dan samo zase?

Zbrali smo nekaj najboljših enodnevnih pobegov, kjer se lahko prepustiš razvajanju v masažah, brbotanju termalnih mehurčkov ali toplemu objemu savne.

Tudi sredi mesta lahko najdeš popoln prostor za oddih. Predlagamo celodnevno savnanje v ljubljanskem športnem centru Millenium, kjer ponujajo  po dve finski, turški ter infra savni.

PREVERI odlično ponudbo za 14 evrov

Če bi svoj izlet na Bled zaključil še z najlepšim pogledom na jezero, potem si privošči savnanje v centru Živa, ki je del hotela Golf. Wellness Živa je sodoben wellness center, ki ponuja masaže, svet savn, kopeli in različne nege obraza in telesa, ima pa tudi termalni bazenski del, ki predstavlja največji bazenski kompleks na Bledu. Pred obiskom gorenjskega bisera preberi, kaj tam početi.

DOŽIVI najlepši razgled za 16 evrov

sauna_shutterstock_378553885

Bi rad le plaval in svoje telo prepustil masažnim šobam? Potem okusi  termalno vodo največjega pokritega kompleksa bazenov in odkrij vodni raj na več kot 2.300 m2 notranjih termalnih površin Term Čatež.

RAZMIGAJ telo za 9,9 evra

bazen_shutterstock_314839655

Kaj pa dan sprostitve v objemu Alp? Bazenski kompleks Aqua Larix ima preko 400 m2 vodnih površin, ki so ogrete na prijetnih 30 stopinj Celzija. Kopanje pa si lahko popestrite še z whirpoolom, ki vas bo zagotovo ogrel in sprostil z masažnimi vodnimi efekti. Poleg tega pa sta na voljo še turška in finska savna.

POGREJ se za ugodnih 14,4 evra

Če se boste odpravili proti Štajerski, se odpravite v Terme Dobrna, kjer boste preživeli dan v bazenih z zdravilno termalno vodo. Plavanje vas bo navdahnilo s pozitivno energijo, podvodne masaže in whirpooli poživili, savne pa sprostile telo.

NAPOLNI baterije za ugodnih 15 evrov

–> Preberi še: SPA z najlepšim razgledom

–> Preberi še: Prepusti se razvajanju in gostoljubju Mariborčanov

Foto: Shutterstock

Sprostitveni oddih z razgledom

Avstrijci dajo veliko nase, tako na videz kot na dobro počutje, zato ni nič nenavadnega, da so njihova termalna kopališča in velnesi precej zasedeni – še posebej v prazničnem času. V hecu radi rečejo, da je na primer »zelo avstrijsko«, da velikonočne praznike preživiš v Bad Ausseeju, od koder se nato odpraviš na dnevni izlet v Hallstatt, se sprehodiš po promenadi v Bad Ischlu in se posladkaš s hrustljavim čokoladnim Zaunerstollnom. Prav nekaj posebnega pa mora biti sprostitev v savni ali bazenu s panoramskim pogledom na zasnežene vrhove Alp.

00000032945-aqua-dome-im-winter-aqua-dome-tirol-therme-laengenfeld

FOTO: Aqua Dome Tirol, Therme Längenfeld ©

Veliko Slovencev v Avstrijo odhaja na smučanje – zakaj ga ne bi združili z obiskom velnesa ali preizkusili nekaj novega in se namesto v domače za spremembo odpravili na podaljšan vikend v avstrijske toplice? Prav v vseh zveznih deželah stojijo arhitekturno tradicionalne in sodobne, minimalistične, a ekscentrične terme, kjer se na velikih površinah razprostirajo notranji in zunanji bazeni, običajne, tematske in bio savne, kopeli in centri dobrega počutja, ki v svojih tretmajih uporabljajo zdravilne rastline iz svoje neposredne okolice (zelišča, jabolka, seno, travniške cvetlice) – nekatera zdravilišča so iz njih ustvarila tudi lastne linije kozmetičnih izdelkov.

00000027158-wellness-beauty-schoenheitsfarm-oesterreich-werbung-niederstrasser

Foto: Österreich Werbung / Niederstrasser ©

V širokem spektru kompleksov, ki tistim, ki se sicer radi sproščajo, a želijo zimo izkoristiti tudi za športe na prostem, jih nekaj še posebej izstopa. Na Koroškem vas pričakujejo sodobno urejene Kärnten Therme Warmbad-Villach, le nekaj kilometrov stran, v Bad Kleinkirchheimu, se nahajajo terme  Römerbad, ki jih obdaja ca. 103 kilometrov smučarskih prog. Med njimi je tudi slovita proga Franza Klammerja – če si upate, se prelevite v tekmovalca svetovnega pokala in se po njej pogumno spustite tudi sami.

00000025118-dorfgastein-im-winter-salzburger-land-oesterreich-werbung-pigneter

Foto: Österreich Werbung / Pigneter ©

Na Štajerskem vas bodo navdušile terme Rogner Bad Blumau, ki jih je zasnoval sloviti Hundertwasser in so eden najlepših zdraviliških kompleksov daleč naokrog. Njegova posebnost so terasasto urejena območja za počitek. 300 kilometrov prog pa je v okolici največjega termalnega vodnega parka na Tirolskem. Aqua Dome, »vodna katedrala«, je velik kar 50 000 m2  in izgleda kot vesoljska ladja. Temu primerno so tudi kopanje v bazenih s svetlobnimi in glasbenimi učinki, savnanje v soteski z zvočnimi in svetlobnimi inštalacijami ter sproščanje v coni VRP (Very Relaxed People) prav posebno doživetje. V Salzburški deželi bo v termah Felsentherme Gastein v Bad Gasteinu adrenalinski že spust po 70-metrskem toboganu ali divji reki, tistim, ki se raje spuščajo po hribu navzdol, pa tudi ne bo treba daleč – gondolska žičnica, ki pelje na vrh smučišča, je od vhoda v poslopje oddaljena le 150 metrov. Bližnje Alpentherme Gastein v Bad Hoffgasteinu pa so v neposredni bližini kar šestih smučišč.

00000032936-saunalandschaft-im-aqua-dome-aqua-dome-tirol-therme-laengenfeld

FOTO: Aqua Dome Tirol, Therme Längenfeld ©

Ko po vijuganju po strminah zavijete še v savne z gorskim jezerom, se vam tudi tam odpre čudovit razgled (360°). Zabavate se lahko v doživljajskem kinu, otroci in ženske pa tudi v posebej njim namenjenih svetovih. Za matere in otroke je rezervirano tudi območje v kompleksu Erlebnisbad Wasserwelt Wagrain nedaleč od Absolut Parka, največjega snežnega parka v Evropi. Kartica za goste vam omogoča brezplačen vstop v vodni park, zanimivost v njihovi ponudbi pa je savna, v katero lahko vstopite – oblečeni. Terme Grimming v Bad Mitterndorfu so znane po prijaznosti do družin, v letovišču Bad Ischl v regiji Salzkammergut pa lahko v toplicah uživate kar do polnoči. Kdor se navdušuje nad čarom šarmantnih starih vil, si bo tam raje izbral Vital Resort vilo Seiern, kjer se sodoben slog meša s poslopjem zgradbe s konca 19. stoletja. Več informacij in obvestila o posebnih ponudbah dobite s prijavo na e-novice. Naj vas ta zima še posebej začara – odsanjajte jo sproščeno in v objemu gora.

FOTO: Österreich Werbung / Andreas Hofer ©

Objava je promocijsko sporočilo.

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.