Harry Potter: Ste vedeli, da čarovniški svet najdete čisto blizu nas?

To je popoln izlet za vse ljubitelje Harry Potterja! Podajte se na dogodivščino do Dunaja, kjer trenutno poteka nepozabna čarovniška razstava! Vstopite v magičen svet, ki ga zlepa ne boste pozabili.

Doživite čarovnijo filmov iz čarovniškega sveta na razstavi Harry Potter™

Na Dunaju samo še v začetku leta 2023 poteka razstava Harry Potter! Vstopnice se zelo hitro prodajajo, zato si čimprej rezervirajte svoje. Če ste ljubitelji čarovniškega sveta, je to obvezna izkušnja! 

Doživetje čarobnega sveta Harryja Potterjaod blizu vas bo naravnost začaralo!  Čudili se boste številnim izvirnim kostumom in rekvizitom, tridimenzionalni predstavi “Fantastičnih zveri” in predstavi “Harry Potter in otrok prekletstva”. Interaktivni eksponati vam bodo pričarali posebno magično potovanje. Ste se že kdaj poskusili v legendarnem čarovniškem športu, quidditchu, ali pa si skuhali svoj napoj? Veste, v kateri dom spadate? Bi od blizu videli Harryjevo sobo pod stopnicami? 

Razstava Harry Potter je interaktivna izkušnja, ki oživlja znane prizore, like, lokacije in zveri iz filmov in zgodb o Harryju Potterju™ in čarovniškem svetu z edinstvenim dizajnom v napredni tehnologiji. Poglobljena in obsežna razstava navdušuje obiskovalce vseh starosti z impresivnim pripovedovanjem zgodb in inovativno, interaktivno tehnologijo ter izvirnimi rekviziti in kostumi. 

Izvrstno ponudbo za enodnevni izlet na Dunaj najdete TUKAJ.

Podaljšajte svoj izlet na Cesarski Dunaj

Čeprav je cilj znan, lahko na poti do njega doživite še veliko lepega. Lahko si ogledate mesto Dunaj. Na primer Schönbrunn, čudovit park, dvorec in istoimenski živalski vrt, ki velja za najstarejšega na svetu. Ustanovil ga je sam cesar Franc I. že davnega leta 1792 in je danes pod zaščito Unesca. Palača je najbolj obiskana turistična točka na Dunaju.

Obiska vredne so tudi stavbe Karlova cerkev, Umetnostnozgodovinski in Naravoslovni muzej, Državna opera, Mestna hiša, Parlament, Dvorno gledališče, Votivna cerkev in Univerza.

V mestu si vzemite čas za oddih v eni od dunajskih kavarn in za sladkanje z znamenito Sacherjevo tortico. Lahko pa si boste celo privoščili dunajski zrezek v eni najslavnejših restavracij. Naj bo vaš izlet na Dunaj magičen v vseh pogledih.

Izvrstno ponudbo za enodnevni izlet na Dunaj najdete TUKAJ.

 

Foto: Megabon, Shutterstock

PREBERITE ŠE: Roadtrip z otroki: 5 idej za nepozabne zimske počitnice

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Trije vikend oddihi za manj kot 50 evrov

Za nami je krasen konec tedna, ki so ga številni izkoristili za izlet na Obalo, zadnje smučanje ali pohod v gore. Le tebe so sončni dnevi prehiteli in si brez načrtov ostal doma?

Nič hudega, tudi prihajajoči vikend bo krasen, mi pa smo izbrali tri izlete, o katerih je vredno razmisliti.

Portorož

Morda v visoki sezoni ne bi pomislil na počitnice na slovenski obali, a pomlad je tu čudovita. Svež morski zrak te bo napolnil z energijo, prijetne temperature so idealne za aktivnosti zunaj, v popoldanskih urah, ko sonce ni več tako močno, pa se lahko pogrejemo v katerem od velnesov, ki jih ponujajo hoteli.

Vandraj priporoča // LifeClass spa&relax paket, ki vključuje 4 urno kopanje in sprostilno masažo ali večerjo.

 

Verona

Najbolj romantično mesto je v času, ko žvrgolijo ptički, še toliko bolj prežeto z ljubeznijo. Enodnevni izlet v Verono je ravno pravšnji odmerek, da začutimo znano ljubezensko zgodbo med Romeom in Julijo. Ogledali si boste glavne mestne znamenitosti: Areno, enega največjih ohranjenih rimskih amfiteatrov, Levja vrta, srednjeveški trg, grad in grobnice družine Scaligeri. In seveda, tudi brez pogleda na balkon, kjer se je odvijala najbolj znana ljubezenska zgodba pisatelja Shakespeara, ne bo šlo.

Vandraj priporoča // Megabon vas pelje v Verono za 19,9 evra

Bled

Bi lahko bili še bolj tipični? Težko. Ampak Bled je z razlogom ena najbolj obiskanih turističnih točk v Sloveniji, sprehod okoli jezera pa resnično pomirjujoč. In ko dan zaključimo še z razvajanjem v savnah in bazenih, se Bled zasidra tudi v našem srcu.

Vandraj priporoča // Celodnevni relax v wellnessu Živa

 

Foto: Shutterstock

Pet enodnevnih izletov za popoln odklop in napolnitev baterij

Prihajajo dnevi polni pričakovanj, lovljenja zadnjih rokov, organiziranja srečanj in zabav, gnetenja v trgovinah in iskanja najboljših popustov. Te že sama misel na veseli december malce utrudi in bi najraje globoko zavzdihnil ter si privoščil dan samo zase?

Zbrali smo nekaj najboljših enodnevnih pobegov, kjer se lahko prepustiš razvajanju v masažah, brbotanju termalnih mehurčkov ali toplemu objemu savne.

Tudi sredi mesta lahko najdeš popoln prostor za oddih. Predlagamo celodnevno savnanje v ljubljanskem športnem centru Millenium, kjer ponujajo  po dve finski, turški ter infra savni.

PREVERI odlično ponudbo za 14 evrov

Če bi svoj izlet na Bled zaključil še z najlepšim pogledom na jezero, potem si privošči savnanje v centru Živa, ki je del hotela Golf. Wellness Živa je sodoben wellness center, ki ponuja masaže, svet savn, kopeli in različne nege obraza in telesa, ima pa tudi termalni bazenski del, ki predstavlja največji bazenski kompleks na Bledu. Pred obiskom gorenjskega bisera preberi, kaj tam početi.

DOŽIVI najlepši razgled za 16 evrov

sauna_shutterstock_378553885

Bi rad le plaval in svoje telo prepustil masažnim šobam? Potem okusi  termalno vodo največjega pokritega kompleksa bazenov in odkrij vodni raj na več kot 2.300 m2 notranjih termalnih površin Term Čatež.

RAZMIGAJ telo za 9,9 evra

bazen_shutterstock_314839655

Kaj pa dan sprostitve v objemu Alp? Bazenski kompleks Aqua Larix ima preko 400 m2 vodnih površin, ki so ogrete na prijetnih 30 stopinj Celzija. Kopanje pa si lahko popestrite še z whirpoolom, ki vas bo zagotovo ogrel in sprostil z masažnimi vodnimi efekti. Poleg tega pa sta na voljo še turška in finska savna.

POGREJ se za ugodnih 14,4 evra

Če se boste odpravili proti Štajerski, se odpravite v Terme Dobrna, kjer boste preživeli dan v bazenih z zdravilno termalno vodo. Plavanje vas bo navdahnilo s pozitivno energijo, podvodne masaže in whirpooli poživili, savne pa sprostile telo.

NAPOLNI baterije za ugodnih 15 evrov

–> Preberi še: SPA z najlepšim razgledom

–> Preberi še: Prepusti se razvajanju in gostoljubju Mariborčanov

Foto: Shutterstock

V Gradež na kavo

Medtem ko zagreti smučarji še uživajo v boljših smučarskih pogojih, drugim misli že uhajajo na morje,  Mediteran, sonce in skodelico dobre kave. Tiste, ki ste se našli med slednjimi in sodite v skupino sončnih hedonistov, vas vabimo na kavo v Gradež. Ta je 140 kilometrov oddaljen od Ljubljane in zato odlična priložnost za enodnevni pobeg v Italijo.

gradez_italy-397059_1280

Otok Gradež oziroma italijansko Grado, do katerega je speljana cesta, je del Gradeške lagune. K njenemu nastanku so pripomogle tudi naplavine naše Soče. Gradež se v poletni sezoni spremeni v morda celo preveč priljubljeno turistično točko, zato sta najprimernejši čas za obisk pomlad in jesen, ko mesto umiri svoj ritem, postane bolj prijazno in manj kričeče. Za Gradež pravijo, da je mesto sonca in vrtnic. Najverjetneje je to občutil tudi Franc Jožef, saj ga je leta 1892 označil za najpomembnejše obmorsko letovišče.

Mestno jedro Gradeža je zaprto za promet, kar daje kraju še bolj romantično in za obiskovalca prijazno podobo. K temu pripomore tudi tri kilometre dolga mestna peščena plaža z zelo nizko vodo, ki ni ravno za plavalske navdušence, prej morsko igrišče za najmlajše. Plaža je sicer v poletnih dnevih polna do zadnjega kotička, spomladi pa kar vabi, da se sprehodite po njej.

Dan v Italiji si je težko zamisliti brez espressa, capuccina, caffe latta in drugih kavnih užitkov. Kava, ki jo postrežejo brez piškotov, cimetovih dodatkov in z navadnim sladkorjem, je v Gradežu dobra prav povsod. Tudi v najbolj zakotnem in zastarelem lokalu, ki ga lahko najdete na obali. Velikokrat se obiskovalec v Italiji, ki ga okus kave zadene direktno v srce in občuti ljubezen na prvi požirek, vpraša: »Zakaj je kava tukaj tako zelo dobra?«

gradez_shutterstock_82469857

Italijani ne slovijo le po tem, da so uživači, ampak tudi po tem, da so mojstri za pripravo najboljše kave na svetu, in to drži kot pribito. Kakšna je njihova skrivnost, da nikjer drugod ni tako dobre kave, kot prav v Italiji? Za dobro kavo je med drugim potreben reden nadzor nad kavnimi aparati, redno servisiranje, pravilno izbran mlinček in seveda poznavanje skrivnosti priprave. Aparat je treba vsak večer pravilno očistiti s primernim čistilom ter vsako jutro pravilno pripraviti. Pri pripravi kave so pomembne še tri stvari: sveža voda, sveže zmleta kava in pripravljalec kave. Temu rečejo Bermudski trikotnik, saj ti ob takšnem naboru dobra kava ne more pobegniti.

Gradež pa ne ponuja samo dobre kave in cvetočih uličic, temveč priložnost tudi za dobre nakupe. Izložbe s čevlji, izbranimi oblačili ter spodnjim perilom kar vabijo, da jih pobližje pogledate še v trgovini.

Gradež je lahko dobra izletniška točka tudi za tiste, ki proste dneve radi preživljate aktivno. Kolesarska pot vas bo med drugim popeljala do sosednjega Ogleja, ki je bilo nekoč eno največjih in najbogatejših rimskih mest, danes pa je na seznamu Unescove svetovne dediščine. Privrženci morskih valov se lahko tam urite tudi v kajtanju. Zaradi nizke vode, ne preveč valovitega morja, obala v Gradežu predstavlja dovolj velik poligon tako za čiste začetnike kot tiste, ki bi radi svoje znanje obnovili.

Vabljeni torej na sveže pripravljeno morsko hrano, posedanje na soncu ter peščeno plažo. Vabljeni v Gradež na kavo.

Foto: Shutterstock, Pixabay

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.