Hallstatt: Vasica v Avstriji, ki jo Kitajci tako obožujejo, da so zgradili repliko

Hallstatt, slikovita avstrijska vasica, ki je uvrščena tudi na Unescov seznam svetovne dediščine, ima svojo kopijo celo na Kitajskem.

Vasico Hallstatt na severu Avstrije, kjer živi 800 ljudi, letno obišče več kot milijon turistov. Med kitajskimi turisti je slikovita vasica ob Halštatskem jezeru tako priljubljena, da so na Kitajskem leta 2012 zgradili celo njeno repliko. Kitajci sicer slovijo po dobrih (in slabih) ponaredkih vsega mogočega, od elektronike, oblačila in kot kaže tudi celotnih mest.

Pravi Hallstatt v Avstriji

Hallstatt na Kitajskem? Zakaj pa ne.

V mestu Huizhou tako zdaj stoji kopija te fotogenične vasice. Z umetnim jezerom vred je vredna skoraj 6,5 milijarde evrov. Vas na Kitajskem ima natančno kopijo halštatske cerkve z zvonikom, lesene hišice in druge objekte.

Kopija Hallstatta - Huizhou, Kitajska

Kopija Hallstatta – Huizhou, Kitajska

Zaradi porasta turizma bo Hallstatt omejil obiske

Avstrijsko mestece je bilo že pred samo repliko zelo priljubljena destinacija, po njej pa je obisk kitajskih in vseh ostalih turistov še občutneje poskočil. Zaradi turističnega navala sicer nameravajo v (pravem) mestu prihodnje leto omejiti prihode z avtobusom. Obiskovalci si bodo morali vnaprej zagotoviti vstopnico in rezervirati čas prihoda.

Avstrijska izvorna različica mesta

Foto: Shutterstock

PRIPOROČAMO TUDI:


PREBERITE ŠE: Španske stopnice: Takšna kazen vas zdaj čaka za posedanje v Rimu

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.