V Parizu se lahko spustiš z Eifflovega stolpa po zip line povezavi

Eifflov stolp je najbolj obiskana turistična atrakcija na svetu, letno si ga namreč ogleda kar sedem milijonov turistov, pred kratkim pa je francoska prestolnica poskrbela za dodatno mero turistične evforije v junijskem času.

V Parizu so v čast teniškemu turnirju French Open otvorili zip line povezavo, po kateri se lahko spustimo z Eifflovega stolpa čez Champs de Mars, pa vse do L’Ecole Militaire. Pariški zip line nikakor ne spada med tiste, ki so namenjeni začetnikom, saj se vožnja odvija kar 115 metrov nad tlemi, adrenalinski navdušenci pa na povezavi dosežejo hitrost devetdesetih kilometrov na uro – tolikšna je tudi hitrost žogice pri najmočnejšem teniškem serviranju.

Povezava je dolga 800 metrov, vožnja pa traja dobro minuto. Pod Eifflovim stolpom se bomo tako še nekaj dni lahko zabavali ob opazovanju in poslušanju kričanja turistov pod dobro mero adrenalina, kako pa je videti nova pariška atrakcija, si lahko ogledaš v spodnjem videu.

Te je ob tem članku obšla želja po obisku Pariza? Obišči ga za le 219 evrov z vključenim prevozom in hotelom!

Foto: Conde Nast Traveler

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.