TOP 5 idej za poletni mestni oddih!

Tudi letos je Hrvaška ena najbolj priljubljenih destinacij za vse ljubitelje morja. Naši južni sosedi imajo čudovite plaže in dobro ponudbo, ampak vi bi vseeno raje nekaj drugega … Obisk nekega novega mesta, raziskovanje nove kulture in enostavno sprememba okolja? To iščete? Če se želite izogniti gneči na plažah in turistom na morju, imamo predlog za vas. Mestni oddih je idealna priložnost za spoznavanje novih mest po odličnih cenah.

Odkrijte Amsterdam poleti

Amsterdam je tudi poleti ena najbolj priljubljenih destinacij v Evropi. Takrat ne pride do izraza samo tista prava amsterdamska sproščenost, ampak je tu še veliko drugih vsebin, ki privlačijo turiste. Polne terase restavracij, rože na vsakem koraku, festivali in dostopne letalske karte so razlog, zakaj obiskati to mesto na vodi. Poletje je prav tako odlična priložnost za vožnjo po amsterdamskih kanalih. Priporočamo vam vožnjo z ladjico, in sicer zgodaj zjutraj, da se izognete vročini in številnim turistom. Spoznajte Amsterdam nekoliko drugače!

Lizbona – mesto, polno življenja

Vas zanima metropola ob morju, do katere lahko rezervirate ugoden let – Lizbona je prava izbira za mestni oddih! Od jazz festivalov čez cel julij do razstave o znanem Banksyju – tu boste gotovo našli nekaj zase. Poleg različnih dogodkov vam to srednjeveško mesto z bogato kulturo in zgodovino nudi vse, kar si lahko turist zaželi. Obiščite eno od najstarejših četrti v Lizboni – Alfamo. Tu lahko z obiskom dvora Sao Jorge in lizbonske katedrale doživite zgodovino in kulturo Lizbone. Ne zanemarite četrti Baixa Chiado in Bario Alto, ki sta polni življenja in klasične portugalske glasbe – Fado.

Ste že slišali za Burano?

Benetke – mesto ljubezni in karnevalov je mesto, ki smo ga vsi obiskali že najmanj enkrat. Morda pa niste vedeli, se poleg Benetk nahaja otok Burano. Po celem svetu je znan kot najbolj pisano mesto na svetu. Dobesedno pisano. Do tega čudovitega mesta lahko pridete z vodnim taksijem, ki vozi iz Benetk. Poleg pisanih hišk Burano slovi tudi po čipki in čipkastih izdelkih. Vsekakor ga morate obiskati, če so Benetke v vaši bližini in želite nepozaben mestni oddih!

S kolesom skozi Pariz

Četudi je Amsterdam znan kot mesto koles, vam tokrat priporočamo, da s kolesi odkrivate Pariz. Priporočamo vam, da rezervirate kolesarki obhod samega središča in spoznavate Pariz malo drugače. Kolesarite ob Sieni, obiščite najlepše parke v Parizu, ne izpustite The Place des Vosges. Ustavite se pri muzeju Louvre in svoj obhod zaključite pri cerkvi Notre Dame. Gotovo boste Pariz začeli gledati z drugimi, še lepšimi očmi. In prepričani smo, da bo vaš dan poln zabave.

Zaplujte skozi Prago

Zadnje, a nikakor najmanj zanimivo mesto, ki ga letos morate obiskati, je Praga. Preživite počitnice v Pragi in najemite pedaline ter zaplujte po Vltavi. Pedaline lahko najamete na otočku Slovansky (znan kot Žofin). Cena najema je 200 CZK, kar je približno 7 evrov. Ob reki in sprehajalni poti Naplavka lahko doživite izkušnjo različnih koncertov, poletni kino, tržnice in festivale. Ta del mesta je posebej priljubljen med Pražani. Tu lahko uživate v pijači, medtem ko vas hladi vetrič, ki ga prinaša reka. Lahko pa si kavico privoščite v legendarni kavarni Slavija v bližini Narodnega gledališča, kamor je rad zahajal tudi Vaclav Havel, slavni literat in predsednik.

Če ste se odločili za eno ali več evropskih prestolnic, je naslednji korak, da rezervirate svojo letalsko karto. To lahko naredite tukaj strani, kjer vas pričakujejo najugodnejše letalske karte. Ne čakajte, naj se vaše poletje v mestu začne zdaj!

Avtor: Tea Lovrec
Foto: Shutterstock

Preverite še:

Nika Matoh in Aleš Abram: “Po letih potovanja sva srečna, da sva rojena v Sloveniji.” #intervju

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.