Na letalu nikar ne počnite tega, pravijo stevardese

Služba stevardese se na prvi pogled zdi naravnost sanjska. Delo zahteva veliko potovanj, a ima tudi svoje slabosti.

Poleg tega, da so veliko od doma, stevardese najbolj motijo neolikani potniki, ki se ne znajo obnašati na letalu. Da vas v prihodnje gotovo ne bodo označile za enega izmed njih, preberite spodnje vrstice.

Bodite jasni pri naročilu pijače

Nikar ne bodite tisti potnik, ki ob vprašanju, kaj bi pili, le nekaj zamomlja. Jasno povejte, kaj si želite. Kot so za portal Huffington post povedale stevardese, si želijo, da ste pri naročilu zelo eksplicitni. “Raje vidim, da mi poveste točno koliko kock sladkorja želite, kot pa, da le nekaj zamomljate,” je povedala ena izmed njih.

Ne stojte na prehodu

Ko vstopite na letalo, čim se čim prej namestite na svoj sedež. Sicer boste naredili gnečo čez celo letalo, kar bo šlo na živce tako drugim potnikom kot stevardesam. Če imate ročno prtljago, jo čim prej odložite. Nato se usedite in počakajte, da letalo vzleti. Nikar ne stojte na prehodu in klepetajte s svojim sopotnikom!

Bodite čisti

Med dolgim letom ste najverjetneje odprli kar nekaj embalaže od hrane in pijače. A naj papirčki in pločevinke ne ležijo okoli vas. Letalsko osebje vam ne bo zamerilo, če jih pokličete in jim predate svoje smeti. Le nikar jih ne puščajte na tleh in sedežih.

Poslušajte in se učite

Ne glede na to, ali ste izkušen potnik ali ne, na letalu bodite odprte glave. Letalsko osebje navodila razlaga z namenom. V primeru nesreče, vam bodo ta prišla še kako prav. Zato, pravijo stevardese, si vzemite tistih nekaj minut in poslušajte, kar vam imajo povedati. Ne bodite ignorantski.

Bodite vljudni

Verjamemo, da vas dolga potovanja utrudijo, zlakotnijo in celo živcirajo. A to vam še vedno ne daje pravice, da ste nesramni do svojih sopotnikov in zaposlenih na letalu. Bodite prijazni in vljudni. Tudi stevardese imajo lahko slab dan, pa si na svojem delovnem mestu za vas nadenejo nasmešek.

Foto: Unsplash

Preberite še:

Ajda Sever, ki živi v Avstraliji: »Ljudje me velikokrat sprašujejo, kako si lahko privoščim takšen način življenja, a v resnici sploh ni tako težko.«

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.