Tukaj lahko brezplačno v živo spremljate severni sij

V dneh, ko ostajamo doma imamo morda več časa za virtualna potovanja. Na tej povezavi lahko v živo občudujete severni sij!

Pandemija nas je sicer zaprla v svoje domove, a to še ne pomeni, da ne moremo potovati. Virtualno, seveda. Sreča v nesreči je ta, da živimo v dobi zelo razvitih tehnologij, ki nam omogočajo, da kljub “hišnemu priporu” ostajamo v stiku s preostalim svetom. Zamudili seveda ne bomo ničesar, saj na planetu skoraj ni države, ki svojim prebivalcem še ne bi odredila, naj ostanejo doma. Planet se v resnici ni ustavil in narava še vedno nemoteno opravlja svoje delo po ustaljenem urniku. Poleg vseh običajnih in neobičajnih naravnih čudes se tako v tem trenutku odvija tudi svetlobna predstava. Severni sij!

Severni sij in druge svetovne znamenitosti v udobju domače dnevne sobe

Če vam vaš notranji popotnik tako ne da miru in bi se zvečer radi odpravili raziskovat naš planet, predlagamo, da skočite v Kanado! Na spodnji povezavi si je namreč mogoče v živo ogledati severni sij. Prenos v živo tako lahko spremljate preko spletnih kamer z domačega naslanjača.

Ker Kanada sodi v drug časovni pas, boste morali čas ogleda malce prilagoditi. Spletna stran Explore.org pa omogoča potovanje tudi na druge konce sveta. V živo lahko spremljate divje živali v Afriki, dogajanje pod gladino morja in še marsikaj. Na potep se lahko odpravite s klikom na to povezavo.

Na splet pa so se preselili tudi mnogi muzeji, ki omogočajo virtualno sprehajanje po njihovih sobanah. Več o tem lahko preberete tukaj.

Preberite še: Slovenki Evi se je uresničila srednješolska želja, ko je postala stevardesa

Foto: Unsplash

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.