Veseli december se bliža: Kam na izlet?

Veseli december. Čeprav se je jesen šele dobro začela, so nekatere prestolnice že začeli okraševati . Božične dekoracije v trgovinah pa že naznanjajo prihajajoči adventni čas. Četudi radi jelko postavite šele 24. decembra, se predbožičnem pompu ne boste mogli izogniti. Lahko pa ga izkoristite za prijeten izlet.

Vonj po kuhanem vinu, pecivu in karameliziranih jabolkih, ki se vije čez stojnice božičnih sejmov privablja prebivalce svojih, sosednjih in malce bolj oddaljenih mest. Blizu nas lahko najdemo kar nekaj destinacij z božičnim vzdušjem. Veseli december je skoraj že tu!

Najbolj avtentično izkušnjo predbožičnega vzdušja boste našli v sosednji Avstriji. Tej uslugo dela tudi malce bolj zimsko vreme. Prav tako čarobno vzdušje boste našli v Italiji in na Hrvaškem. Zagreb že nekaj let navdušuje z najlepšo okrasitvijo v naši okolici. Kdo se tako ne bi z veseljem pogrel z vročim kostanjem in pojedel kakšno dišečo specialiteto? Mi se že ne bi upirali. Še več, odločili smo se, da bomo letošnji adventni čas obiskali čim več bližnjih božičnih sejmov.

Zato smo pripravili seznam bližnjih in malo bolj oddaljenih božičnih destinacij, kjer lahko dan preživite med svetlečimi lučkami, dišečimi stojnicami in adventnimi dobrotami.

Dunaj

Seveda moramo na prvem mestu omeniti avstrijsko prestolnico, ki je v adventnem času še posebej čarobna. Kot glavno mesto je Dunaj deležen največje pozornosti tudi pri okraševanju, s katerim ne skoparijo. Nad ulicami se vije tisoče in tisoče lučk, restavracije so polne božičnih specialitet, za najbolj pravljično izkušnjo pa se lahko skozi mesto popeljete celo s kočijo. Advent je tudi odličen čas za obisk muzejev, ki ste si jih morda že dolgo želeli ogledati. Zakladnica razvpite princese Sisi ter Štefanova cerkev v obisku skoraj prekašata znani hotel Sacher in njegove torte (ki si jih ne pozabite privoščiti), še posebej pa v tem času blesti palača Schönbrunn, pred katero stoji tudi manjši božični sejem z dobrotami in okraski. Seveda pa ne smemo pozabiti na pravi dunajski sejem, ki je eden največjih v Evropi.

Zagreb

Zagreb je v zadnjih letih postala zelo priljubljena adventna destinacija saj ponuja čisto vse, kar bi si želeli doživeti v veselem decembru. Avstrijski Dunaj, ki že desetletja velja za absolutnega zmagovalca med božičnimi sejmi, je torej dobil težkega konkurenta, božična turistična ponudba Zagreba pa se je letos še razširila s sejmom na Martićevi ulici.

Salzburg

Slikovito mestno jedro z dvorci in palačami ter starimi mestnimi hišami je idealno za romantičen sprehod z ogledovanjem božičnih izložb, ki oznanjajo prihajajoči božič. Salzburg ima v zimskem času vsako leto postavljeno tudi odprto drsališče, kjer se v spremljavi božičnih pesmi zabavajo pari, družbe in cele družine. Posladkate se lahko na stojnicah z božičnimi dobrotami, obiščite pa tudi slavno slaščičarno Demel ter si privoščite tudi kakšen kos božanskih tort za domov.

Več božičnih izletov najdete TUKAJ!

Foto: Shuttertsock

Preberite še:

Prestiž na Bledu: SPA oddih v čudoviti vili

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.