Vikend izlet na Ptuj: adrenalinske in gurmanske dogodivščine (in kupon za -50% na nastanitev)

Vikend je pred vrati! Naša ekipa tokrat priporoča oddih na Ptuju, ki v svojem romantičnem mestnem jedru in razgibani okolici skriva veliko več, kot bi si mislili. Eno najstarejših mest v regiji je čudovita kulisa mnogih poletnih kulturnih dogodkov, platforma za adrenalinske in športne aktivnosti, na Ptuju pa najdemo celo – morje!

In ker ste gotovo že neučakani, da preberete, kaj vse lahko doživite za vikend, je najbolje, da si ogledamo, kaj ponuja Ptuj.

50 ODSTOTKOV CENEJE: Privoščite si čudovit aktiven oddih na Ptuju – kupon dve nočitvi z vključenim polpenzionom in vstopom v Terme Ptuj za dve osebi za le 140 evrov najdete tukaj!

Zgodovina

Mesto mostov, lepih razgledov in rdečih opečnatih streh je bilo nekdaj, kot najstarejše mesto na slovenskih tleh, nadvse pretočna točka Evrope. Njegovo veličino najbolje doživimo, če se povzpnemo na grad, od koder lahko občudujemo veličino mesta ter celo Ptujsko morje, čez katerega potekajo mostovi za pešce, kolesarje in motorni promet. Morje seveda ni slano, saj gre za rokav reke Drave, a razgled na srednjeveške uličice ob vodi je naravnost čudovit.

Šport

Ptuj je v zadnjih letih postal bogatejši za kar nekaj športne infrastrukture. Med drugim je lanskega maja prvo obletnico praznoval pustolovski park Vurberk, prava adrenalinska dogodivščina v krošnjah dreves, kjer lahko na treh različnih progah preizkusite svoj pogum in višino, ob kateri se ti zašibijo kolena. Le streljaj stran se lahko oglasite še v parku Dooplek, kjer se lahko preizkusite v wake-boardanju. Idealna osvežitev za vroče dni!

Sicer pa je Ptuj čudovito urejen tudi za spontano rekreacijo ob reki Dravi, kjer lahko kolesarite, tečete ali vadite hitro hojo, ki je odlična oblika vadbe za celo telo. In če morda mislite, da je slednja nadvse preprosta, priporočamo, da se oglasite v ptujskem hotelu Primus, kjer si lahko izposodite palice, profesionalci pa vam bodo pokazali, kako izpiliti svojo tehniko (kar v resnici sploh ni tako lahko)!

Kultura

V mestu se dogaja marsikaj. Od kina pod zvezdami, letnega gledališča in koncertov, ki najbolj zaživijo v poletnih mesecih, sicer pa priporočamo, da se malce razgledate po mestu, obiščete trg, kjer stoji spomenik Orfeja iz pohorskega marmorja ali si ogledate Minoritski samostan, ki se lahko pohvali s knjižnico z več kot 5000 knjigami, tudi tistimi, ki so jih lastnoročno napisali  v 16. stoletju.

Okusi

In ker ni izleta brez dobrega kosila, moramo seveda zaključiti s kulinariko. Če si boste želeli brbončice razvajati z morskimi okusi, priporočamo, da zavijete v gostilno ribič, ki je znana po svojih ribjih jedeh, če pa vas mika kakšna druga kuhinja ali pa si želite vsega po malo, vas bo na Mestnem trgu razveselila ptujska edicija Odprte kuhne (ki bo letos zaživela v juniju). Okusnih grižljajev torej ne bo manjkalo, če pa si zaželite še kakšno žlahtno kapljo, obiščite še eno najstarejših vinskih kleti pri nas, ki se nahaja na Vinarskem trgu 1.

In ker vemo, da te bo Ptuj popolnoma očaral, seveda razmišljamo tudi o tem, kako tam ostati dlje. Svoj izlet lahko podaljšate v hedonističen vikend oddih v rimsko navdihnjenem okolju Grand Hotela Primus, kjer lahko uživate v masažah, savnah in termalnem parku.

50 ODSTOTKOV CENEJE: Privoščite si čudovit aktiven oddih na Ptuju – kupon dve nočitvi z vključenim polpenzionom in vstopom v Terme Ptuj za dve osebi za le 140 evrov najdete tukaj!

Skratka, pustite se presenetiti, Ptuj vas zagotovo ne bo razočaral!

Foto: Maja Fister

Preberite še:

https://www.vandraj.si/glamping-pod-veliko-planino/

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.