Rajski filipinski otok Boracay bodo zaprli za turiste

Potem ko so na Tajskem za turiste zaprli eno najslavnejših plaž, oddih od masovnih obiskovalcev potrebuje tudi sanjski filipinski otok Boracay.

Mali tropski otok Boracay je s svojo belo peščeno plažo eden najbolj opevanih filipinskih otokov – teh je v tej priljubljeni otoški državi sicer več kot 7 tisoč. Na njegovi najbolj znani beli rajski plaži se tre lokalov, trgovin in nočnih klubov, kjer zabava traja do jutra, živahen otok pa je s turisti skozi leta postal prava “greznica”, pravijo lokalci.

Polletna prepoved obiska za turiste velja od konca aprila

Otok bodo oblasti zato za turiste za pol leta začasno zaprle 26. aprila, saj ga le tako lahko ohranijo tudi za prihodnje generacije, je pojasnil Harry Roque, tiskovni predstavnik predsednika Rodriga Duterteja. Največja težava na otoku je slabo kanalizacijsko omrežje, ki onesnažuje okolje, šest mesecov brez turistov pa nameravajo izkoristiti za izgradnjo kanalizacijskega sistema in odpravo vseh nepravilnosti.

PREBERITE ŠE: Zaščita pred turisti: Konec obiskov tajske idilične plaže iz filma The Beach

Otok vsako leto sprejme dva milijona gostov in filipinskemu gospodarstvu prinese okoli milijardo dolarjev prihodkov, prepoved turizma pa bo zato močno prizadela lokalce, ki od turizma živijo.

Foto: Shutterstock

PREBERITE ŠE:

12 uporabnih nasvetov za tiste, ki vas vleče v Vietnam

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.