Pobegli avstralski triletnik »štopal« kenguruja

Kako mu je to uspelo?

Vsak dan slišimo kakšno nenavadno in skoraj neverjetno novico, današnja vest pa prihaja iz Avstralije. Pred dnevi se je tam odvila prava iskala akcija, saj so naznanili, da starši pogrešajo triletnega Jamesa Skillena.

Po poročanju časnika The Australian naj bi dečka nazadnje videli 31. marca ob petih popoldan na otroškem taborjenju, ko je kar naenkrat izginil neznano kam. Malega popotnika so nato našli šele čez 18 ur, dobre štiri kilometre stran od mesta, kjer je izginil.

Ker otroke teh let ponavadi najdejo v radiju enega kilometra in pol, je policiste begala velika razdalja, ki jo je v razmeroma kratkem času uspel prepotovati mali deček. Zgodba prebrisanega malčka pa se je izkazala za pravo avanturo.

Ker je deček pogrešal starše, si je želel odpotovati nazaj domov, zato je poskušal zajahati kenguruja, da bi ga ta odnesel v varno zavetje doma. Podvig mu je sicer do neke mere uspel, saj je del poti res prepotoval s kengurujem, a kasneje padel z njega in staknil kar nekaj modric in odrgnin.

»Štop« sicer ni bil najbolje načrtovan, saj je kenguru očitno zgrešil smer dečkovega doma, gotovo pa se lahko strinjamo, da je mali James imel pravo srečo, da so ga našli živega in zdravega. Njegovi straši njegovega malega popotovanja gotovo ne bodo nikdar pozabili, mi pa se lahko naučimo, da jahanje kengurujev ni najboljša ideja.

Foto: Shutterstock

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.