Z nekaj triki lahko privarčuješ pri najemu avtomobila

Zakaj te ponekod stane en teden najema avtomobila 300 evrov in dodaten teden pri isti družbi le 50? Variiranje cen je pri rent-a-carjih stalnica, saj se cene ves čas spreminjajo. Ampak obstaja nekaj trikov, kako boš lahko na tvojem naslednjem potovanju, v primeru, da boš najemal avto, prihranil nekaj evrov.

Ne plačaj vnaprej

Nekatera rent-a-car podjetja ponudijo manjši popust, če plačaš takoj ob rezervaciji. Po pisanju New York Timesa, strokovnjak na tem področju, Gary Leff, svetuje naj ne uberemo te poti. S tem namreč izgubimo priložnost, da prihranimo denar, v primeru, da se cena zniža tik pred tvojim potovanjem. In to se po navadi tudi zgodi. Po tem ko si naredil rezervacijo, Leff priporoča, da to rezervacijo vneseš na stran AutoSlash.com. To je platforma, ki bo sledila cenam drugih ponudnikov in te obvestila, ko bo naletela na ponudbo, ki je podobna tvoji, vendar cenejša. Tako boš imel priložnost narediti novo in cenejšo rezervacijo.

Najemi avtomobil za dalj časa in privarčuj

Logično bi bilo, da je najem avtomobila za tri dni cenejši, kot najem za celoten teden. A velikokrat se zgodi ravno obratno in je najem za daljši čas cenejši. Leff poudarja, da so rezervacije ob poslovnem potovanju krajše in ne tako zelo občutljive na ceno, kot pa pri turističnih potovanjih, ki so tudi daljša. In industrija rent-a-carja se tega močno zaveda, zato prilagaja cene glede na potrebe. In prav tako je boljše za vas, da avta ne vračate predčasno, saj bo posledično manjšemu številu najema dni dražje, kakor ste bili dogovorjeni na začetku.

avto_shutterstock_269260949

Izogibaj se rent-a-carjem na letališču

Rent-a-car družbe, ki domujejo neposredno na letališčih, imajo v ceno všteto tudi letališko takso, ki jo morajo letališču plačati. Ta se giba v povprečju okrog 25 odstotkov. Zato prihrani denar in poišči družbo, lahko je tudi ista, le da ni stacionirana na letališču. In, ker je taksa po navadi zaračunana samo v primeru, ko avto na letališču prevzameš, ne pa tudi vrneš, ga boš lahko za isto ceno vrnil na letališču. No, v primeru, da ima družba tam svoj sedež podjetja.

Poišči manj znana podjetja

Če je mogoče, se ne zaženi ravno v znana imena kot so Herts, Avis, National in Enterprise ter ostala nam poznana rent-a-car podjetja. Obstajajo seveda tudi manjša, ne tako poznana, ki svoje storitve nudijo precej ceneje. Njihova edina slabost je po navadi ta, da so locirana daleč stran od letališča in ne nudijo ugodnosti za redne stranke.

Vsekakor nam najem avtomobila na potovanju velikokrat olajša odkrivanje lepot sveta. In zakaj ne bi olajšali ob tem tudi naš finančni plan za potovanje, če je to mogoče?

Foto: Shutterstock

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.