Zakaj je Zagreb popoln vikend izlet

Bi šli na krajši oddih? Imate v mislih kavo in šoping? Kaj pa sprehod po parku in malce kulture? Dobro hrano? Mogoče še kaj za otroke? Vse na dosegu roke? Odkljukano! Zagreb vse to ima. Zato je popoln vikend izlet.

Za popoln vikend izlet prespite vsaj čez noč

Če boste vsaj eno noč ostali, bo popoln vikend izlet v Zagreb. Prespite lahko v prav posebnem hotelu, ki bo poskrbel, da bo vaš oddih nepozaben. V filmskem hotelu in to samo za 39 evrov na noč – za dve osebi. Z vami gre lahko tudi otrok, ki biva brezplačno (do 7. leta).

Spite lahko v sobi Arnolda Schwarzeneggerja. Morda pa vam je bolj všeč Cameron Diaz? Vsaka soba hotela The Movie Hotel je poimenovana po enemu izmed svetovno znanih filmskih igralcev. Hotel je tudi sicer okrašen z več kot 1.000 originalnimi slikami znanih igralcev iz filmskih festivalov v Berlinu, Cannesu, Benetkah in Los Angelesu.

Dobro izhodišče za raziskovanje

The Movie Hotel se nahaja v bližini križišča dveh velikih prometnic, ki povezujeta vzhodni in zahodni del mesta Zagreba, zato je dobro izhodišče za odkrivanje vseh bolj ali manj znanih kotičkov. Iz hotela lahko dostopate do avtobusnih in tramvajskih postaj. Prespite in se zbudite ob pogledu na mesto. Po okusnem zajtrk pa ujemite tramvaj ali avtobus in raziskujte.

Zagreb – mesto parkov

Lep dan lahko izkoristite za sprehod in sprostitev v enem od mestnih parkov. Zadihate lahko tudi v zeleni oazi 127 let starega botaničnega vrta, kjer je več tisoč vrst rastlin. Vstop v botanični vrt je prost. Zagrebčani imajo sredi mesta tudi urejeno jezero Jarun, ki je priljubljeno rekreacijsko pribežališče v vseh letnih časih.V živalskem vrtu si, ki se nahaja v parku Maksimir, si lahko ogledate hranjenje afriškega leva, morskih levov, kač, rdečega pande … Maksimir je najstarejši in za veliko ljudi tudi najlepši mestni park, urejen v stilu angleških. Poleg živalskega vrta so v njem tudi številna jezera in paviljoni.

Mesto za vse: od kulture, šopinga do dobre hrane

Ste za kulturo? Antično in srednjeveško, tradicionalno in sodobno, znanstveno in naivno, okrutno in ljubezensko, iluzorno in tako življenjsko. Vse boste našli, tudi ulično.

Če vas vleče po nakupih, pojdite na Ilico, ki je tudi najdaljša ulica v Zagrebu. Oglejte si še številne arhitekturne znamenitosti. Denimo Markov trg s palačami vlade, sabora in ustavnega sodišča ter prekrasno cerkev sv. Mark in čudovito katedralo. Obiščite lahko tudi eno številnih tržnic. Največja in najlepša je tržnica Dolac, polna lokalnega sadja in zelenjave, kakor tudi drugih svežih domačih pridelkov iz vseh delov Hrvaške. In koncu privoščite kavo in okrepčate z dobrim kosilom v eni izmed številnih restavracij, okrepčevalnic, kavarn in barčkov, preizkusite pa tudi kakšen vrček craft piva.

Foto: Megabon

Preberite še: Tri odlične ideje za vikend izlet

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.