Zakaj skodelica kave pred letom ni najboljša ideja?

Kavo pred letom raje preskočite.

O tem, kako zdrava je kava, danes ne bomo sodili, gotovo pa se ne motimo, če predpostavimo, da skoraj vsak popotnik med čakanjem na svoj let spije kakšno skodelico. Kakopak, brez nje je težko buden dočakati vkrcanje na letalo, sploh kadar letimo ob nemogočih jutranjih ali večernih urah.

A skodelica oziroma lonček kave pred poletom v resnici ni najboljša ideja, pravi Reader’s Digest. Pravzaprav tako pravi tudi večina tistih, ki imajo za seboj že veliko letalskih milj in so za revijo zaupali svoje izkušnje.

Prva težava, ki jo je treba izpostaviti in s tem tudi prvi minus, ki ga namenjamo letališki kavi, je dehidracija. Opojna pijača ima zaradi svojih učinkovin namreč lahko diuretičen učinek, ki vas bo v kombinaciji s suhim in hladnim zrakom na letalu popolnoma izmučil. Svojemu imunskemu sistemu in koži tako nikakor ne boste koristili, poleg tega pa boste tudi hitreje čutili, da morate izprazniti mehur. Kava lahko na višini povzroča tudi slabost, vrtoglavico in neenakomerno bitje srca, sploh, če ste si jo privoščili na prazen želodec.

Ker kofein v telesu deluje približno šest ur, je zato najbolje, da toliko časa pred letom kave ne pijete, ter namesto tega uživate vodo, če pa je pred vami dolgo čakanje, priporočamo, da malce tudi zadremate.

Foto: Unsplash

Več popotniških nasvetov najdete tukaj:

7 stvari, ki jih morate vedeti, preden odpotujete na Islandijo

S temi letalskimi družbami boste v ekonomskem razredu leteli najbolj udobno

https://www.vandraj.si/7-neumnih-popotniskih-napak-ki-jih-v-2018-ne-bomo-vec-poceli/

Foto: Unsplash

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.