Zima v Bohinju: Na bele strmine, drsanje, žgance pa v bazene in savne

Gorenjska ostaja osupljiva skozi vse letne čase, zimska idila pa bo vedno imela prav poseben čar. Ne glede na to, ali ste ljubitelji zimskih športov ali ne, lahko v osrčju Alp vedno najdete nekaj za svojo dušo.

Na Vogel s smučmi ali kar tako

Zimski športi imajo v Bohinju dolgo tradicijo, v dobrih zimskih sezonah pa smučarske proge in tekaške steze prekrivajo večino Bohinjske doline. Nad Bohinjem se dviga tudi smučarski center Vogel, ki leži na nadmorski višini 1.535 metrov in je poznan po dobrih snežnih razmerah in čudovitih razgledih na Julijske Alpe. Trenutno je snežna odeja visoka 170 centimetrov, če niste ravno smučarski navdušenci pa lahko po osupljive razglede z nihalko vseeno pridete vsaj na skodelico planinskega čaja.

TUKAJ si lahko pogledate spletne kamere s smučišča na Voglu v živo.

Sankanje, drsanje ali simulacija smučarskih skokov!

Če ste zapriseženi drsalci, lahko brezplačno drsate na drsališču Bohinjska Bistrica ali na umetnem drsališču v Športnem centru Senožeta. Najmlajši se lahko sankajo po urejenem sankališču na Voglu, ob zadostnem snegu pa je povsem brezplačno tudi sankanje na pobočju Športnega centra Senožeta, ob Družinskem smučarskem centru Pokljuka, na Soriški planini, hribu Telečnica ali v urejenem sankališču v okviru Nordijskega centra Polje – v bližini so še proge za tek na smučeh, zipline in skakalnica.

Ste si vedno želeli občutiti tisto, kar gre med letenjem po glavi našim skakalnim šampionom – Prevcu, Kranjcu, Tepešu? Strah pred višino in hitrostjo lahko preženemo tudi v Bohinju. Skakalni center na Poljah ima napravo za simulacijo skokov, prvo takšno v Sloveniji. Naprava omogoča varen trening in preizkus skakanja tudi za tiste, ki bi želeli le doživeti razburljivost tega izjemnega športa. V zimski sezoni so odprti ob NEDELJAH med 11. in 15. uro.

Okoli Bohinjskega jezera, do slapa Savica ali na ježo s konji

Bohinjsko jezero, ugnezdeno v usrčju Julijcev, je največje naravno jezero v Sloveniji. Ta skriti dragulj leži globoko v ledeniški dolini, stisnjeno med strma pogorja okoliških hribov in zelenih pašnikov. Čeprav naj bi imel kar 100 milijonov kubičnih metrov vode, Bohinjci pravijo, da je v njem vode le za en “škaf”, če je ta zadosti velik. Če so temperature dovolj nizke, jezero pozimi zamrzne in po njem lahko drsate, sicer pa je zimska kulisa prav tako očarljiva tudi za sprehode ob obali.

Vandraj priporoča tudi skok do slapa Savica, lahko pa greste tudi na pohod s krpljami ali zimsko jahanje konjev – vodene ture so raznolike, od kratkih vzponov na manjše hribe – Senožeta, pa do celodnevnega jahanja po Pokljuki. Glede na miroljubnost in prilagodljivost islandskih konj na Ranču Mrcina lahko po uvodnem uvajanju v maneži, nato še v naravi jahate tudi začetniki.

VANDRAJ priporoča –> Bohinj Eco Hotel: 2 nočitvi za 2 osebi + vodni park za 238 evrov!

Razvajanje v Vodnem parku Bohinj in bowling v Bohinj Eco Hotelu

V osrčju Julijskih Alp, na robu Triglavskega narodnega parka, 6,5 km od Bohinjskega jezera in 20 km od Blejskega jezera stoji tudi eden najbolj naprednih in energijsko varčnih hotelov v centralnem evropskem prostoru – okolju prijazen Bohinj Eco Hotel. V sklopu resorta stoji tudi Vodni park Bohinj, kjer najdete plavalne in masažne pa tudi panoramski bazen, savne in celo plezalno steno. Poleg wellness centra boste tu našli tudi bowling s petimi stezami in kinodvorano. Gorenjska torej ni le za adrenalinske navdušence in ljubitelje belih strmin, a tudi za hedonoste, ki se raje razvajajo v toplini wellnessov.

Foto: Shutterstock, Bohinj Eco Hotel

 

PREBERITE ŠE:

Izlet: Klopca nad Bledom, ki je preplavila Instagram

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.