Izlet: Klopca nad Bledom, ki je preplavila Instagram

Klopca z enim od najbolj osupljivih razgledov v Sloveniji se nahaja na Ojstrici nad Bledom, od koder se razlega čudovit pogled na Blejsko jezero in otok z gradom v ozadju, Gorenjsko ravan, Kamniške Alpe in Karavanke. Če ste vsaj povprečen uporabnik družbenih omrežij, ste zagotovo že naleteli na ta prizor. In tudi če niste najbolj navdušeni pohodniki, ga lahko brez večjih naporov doživite tudi v živo.

Ojstrica se se s 661 metri nadmorske višine dviga nad zahodno obalo Blejskega jezera. Avto lahko pustite na parkirišču pri avtokampu Zaka, do katerega pridete po cesti, ki iz Bleda pelje proti Bohinju, na križišču za Vilo Bled pa zavijete desno in poiščete primerno parkirno mesto.

Na južnem delu zaliva sledite pešpoti v gozd in sledite smerokazom. Vzpon od Zake do Ojstrice ni preveč zahteven in traja 20 minut.

Izlet od tu lahko podaljšate še na Malo in Veliko Osojnico, kjer vas prav tako pričaka razgled, ki mu ni para. Od Ojstrice do Male Osojnice je še 15 minut hoje, od tod pa spust nazaj do Zake traja še 25 minut.

Kljub relativno nezahtevni poti, priporočamo udobno obutev z dobrim oprijemom in oporo. Uživajte v razgledu, svoje fotografije na Instagramu pa ne pozabite opremiti z oznako #Vandraj ali nas označite s tagom @Vandraj!

INSTA UTRINKI

View this post on Instagram

Magico🌷🍃

A post shared by Matteo Grosso (@teigno) on

View this post on Instagram

👯‍♂️

A post shared by Maša Svetina 👑 (@masasvetina) on

https://www.instagram.com/p/BRjNwhxA2W7/

Bled, lep si ❤️ #theview ?

A post shared by Tjaša Temlin (@tjasatemlin) on

Foto: Shutterstock, Instagram

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.