6 najboljših destinacij za ljubitelje joge

Joga postaja vedno bolj priljubljena oblika sproščanja, predvsem med ljudmi s stresnimi službami. Zato ni presenetljivo, da so vse bolj iskane tudi destinacije, ki ponujajo vodene ure joge.

Za vas smo na kup zbrali 6 najboljših destinacij po izboru Lonely planeta:

#1 Rishikesh, Indija

Mesto Rishikesh, ki se nahaja ob vznožju Himalaje in bregovih svete reke Ganges, je idealen kraj za duhovno sproščanje. Joga se je rodila v Indiji, Rishikesh pa je v starodavni umetnosti dobro znan, ker so v šestdesetih letih tam postavili enega od prvih ashramov. Izberite Parmarth Niketan, enega najbolj znanih centrov joge, ki nudi vadbe za vse stopnje fizične pripravljenosti.

#2 Ibiza, Španija

Čeprav Ibiza še vedno ponosno brani naslov ene najbolj znanih žurerskih destinacij, se zadnja leta vse bolj usmerja tudi k bolj umirjenim aktivnostim. Obdarjen s skrivnimi zalivi in zaščitenimi plažami, je ta Balearski otok prava izbira za iskanje notranjega miru in ravnovesja. Priporočamo Hidden yoga center, ki ponuja vadbe na čudovitih lokacijah v naravi.

#3 Sveta dolina, Peru

Sveta dolina oziroma Róo Urubamba je duhovno mesto z energijo Pachamame. Vsako leto privablja zagrete jogiste iz vseh koncev sveta. Naj gre za duhovnost ali pokrajino, Sveta dolina je pravi raj za prakticiranje joge. Nidra Wasi center ponuja dnevne andske in hatha joga tečaje – in daljše tečaje za usposabljanje učiteljev. Trenirali boste v prelepem studiu z okni od tal do stropa in spa centru.

#4 Tofo, Mozambik

Tofo se nahaja na grebenu bele peščene plaže in je majhno, a karizmatično mesto. Obalna skupnost mesta gleda na koralni greben, ki ga preplavijo mante, delfini in selitveni grbavci. Pravi raj tudi za potapljače in ljubitelje morja. Najboljša izbira je zagotovo Tilak Lodge, kjer boste potaplanje lahko združili z vadbo joge.

#5 Boulder, ZDA

Živahno mesto Boulder v Koloradu je velika atrakcija za ljubitelje ameriškega podeželja. Uokvirjen z dramatičnimi planinskimi gorami, razgibanimi potoki in prelepimi parki, je idealna izbira za joga počitnice. SUP Yoga se osredotoča na temeljno kontrolo dihanja. Za bolj tradicionalno joga vadbo pa priporočamo Iyengar Yoga Center v središču mesta.

#6 Bali, Indonezija

Vulkanske gore, bleščeča obala in tihi templji so sinonim za dobro počutje, ki ga boste brez dvoma našli na Baliju. Za ta otok je značilna božanska energija, ki se prepleta po njem. Bali je res svojevrsten in ta seznam bi bil težko popolen brez njega. Priporočamo vam obisk Taksu Spaja, ki leži v Ubudovem deževnem gozdu in ponuja več različnih vrst joge. Za daljša obdobja pa izberite Desa Seni v Cangguju, ki nudi osebno prilagojene programe.

Foto: Unsplash.com

Preberite še:

Barbara in Blaž: “Če še niste bili na skuterju, mogoče ni pametno, da se učite na Baliju” #intervju

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.