6 razlogov, zakaj je Slovenija čudovita, ki jih je izpostavil Lonely Planet

Slovenija je navdušila že mnoge turiste od blizu in daleč. Zelo toplo pa jo priporoča tudi vodič vseh vodičev, slavni Lonely Planet.

To, da je Slovenija res lepa dežela, verjetno ve vsak, ki je v njej preživel vsaj nekaj dni. A v zadnjem času naša država postaja ena bolj opaznih destinacij, ki jih priporočajo tuji mediji. Pred časom je Lonely Planet izpostavil nekaj ključnih točk, zakaj bi Slovenijo moral doživeti vsak pravi popotnik. Mi pa njihovo navdušenje prenašamo tudi na vas, da boste še bolj cenili, v kako lepi deželi živimo.

Ljubljana

“marsikatera evropska prestolnica je na prvi pogled preveč intenzivna, neprijazna ali celo grda,” piše Lonely Planet. “A ne Ljubljana, ki je strnjena v kompaktno, pešcem prijazno območje, ki se vije ob simpatični reki Ljubljanici,” nadaljujejo. Priporočajo še skok na Ljubljanski grad, restavraciji Strelec in Gostilna na Gradu, obisk Metelkove in kavarne na nabrežju ob Ljubljanici.

Bled

“Če ste do sedaj videli le eno fotografijo Slovenije, je najverjetneje na njej upodobljen Bled,” piše Lonely Planet. “Turkizno jezero z otočkom, ki ga krasi cerkev s stopniščem, v ozadju pa se nahaja čudovito zasneženo gorovje. Podoba s fotografije je prav enako impresivna tudi v živo,” so navdušeni nad blejskim razgledom. Priporočajo še vožnjo s pletno, opozarjajo pa tudi na množico turistov, ki se ji po njihovem mnenju najbolje izognete tako, da obiščete Bohinj.

Kras

Novinarje Lonely Planeta so navdušile tudi slovenske kraške jame. “Pod zemljo se skriva prava zakladnica,” pišejo. Priporočajo ogled Postojnske jame, navdušil pa jih je tudi podzemni sistem v Škocjanu, ki ga primerjajo s kuliso filma Gospodar prstanov.

Obala

“Slovenija ima le 47 km obale, toda tisto, kar ji primanjkuje v obsegu, nadomešča s čudovito beneško gotsko arhitekturo. Dragulj v kroni je Piran, ki je postavljen na ozkem polotoku, ki se vije v Jadran,” piše znan turistični vodič. V njem pa navdušeno pišejo tudi o Sečoveljskih solinah in resortu Lepa Vida.

Soča

Čudovito reko Sočo so novinarji Lonely Planeta označili za “akvamarinsko kačo”, ki se vije po skrajnem zahodu države. Navdušeni pa so bili tudi na Bovcem, tamkajšnjim raftingom, kajaki in kanjoningom.

Vipava in Vipavska dolina

Blaga klima v dolini, v bližini morja in močnega zimskega borovega vetra, je popolna za vinarstvo,” piše vodič. Navdušila so jih tamkajšnja lokalna vina, pa tudi mesti Ajdovščina in Vipava. Vsekakor priporočamo, da ta del Slovenije, če ga še niste, v kratkem obiščete tudi sami.

Celoten članek Lonely Planeta pa lahko preberete tukaj.

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Foto: Shutterstock

Preberite še: Izlet v hribe: 7 najboljših idej za hribovske začetnike

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.