Advent: Najlepši božični sejmi v naši bližini

Pogumno smo zakorakali v drugo polovico decembra in lahko rečemo, da so prazniki tudi uradno tu. Advent je v polnem teku, prav tako pa vsi božični sejmi, ki se v ta namen odvijajo v naši bližini.

Preverili smo, kaj advent ponuja v naši bližini, kam skočiti na najboljše kuhano vino, kje doživeti najlepšo božično okrasitev in kako najbolj ugodno do vseh destinacij, ki dišijo po kuhanem vinu in božičnih začimbah. Naj se praznično rajanje prične!

Zagreb

Zagreb že nekaj let zapored navdušuje s pestrim božičnim programom, praznična okrasitev mesta pa se mnogim zdi celo lepša od dunajske. Božične stojnice, koncerte in okrasitev boste lahko našli na vsakem koraku, prav tako pa vas bo navdušilo ogromno drsališče. Doživite božični Zagreb z vključenim prevozom že za 11 evrov.

Budimpešta

Mesto se deli na dva dela, na Pešto, ki se ponaša s številnimi mogočnimi palačami, muzeji, galerijami, kopališči in gledališči in na Budim, na zahodni strani, ki se je razvil okoli kraljevega gradu. Že tako lepo mesto je v prazničnem času še posebej čarobno. Obiščite ga že za 23 evrov z vključenim prevozom. 

Salzburg

Doživite prestolnico Solnograške in Mozartovo mesto v predbožičnem času. Sprehodite po okrašenem in slikovitem starem mestnem jedru, ki ga zaznamujejo dvorci in palače, potepanje pa zaključite na stojnicah božičnega sejma. Kako najugodneje doživeti praznični Salzburg preverite tukaj. 

Dunaj

Dunaj slovi po svoji čarobni božični okrasitvi ter enem največjih adventnih sejmov v Evropi. Če si želite še pred prazniki opraviti božični shopping, se naužiti božičnih dobrot in uživati v res lepo okrašenem mestu, je Dunaj gotovo odlična ideja za adventni izlet. Z vključenim prevozom ga lahko doživite že za 19,90 evrov.

Gradec

Nakup božičnih daril, sprehodi, čudoviti razgledi na mestno središče, ogled ledenih jaslic … Doživite predbožični Gradec! Čarobno avstrijsko mesto lahko z vključenim prevozom doživite že za 11 evrov.

Sežana

Praznična Sežana, pisane stojnice in pester spremljevalni program bodo obogatili čarobni december, mesec praznovanja in srečnih trenutkov. Advent bo tu res čaroben, sodelovali pa bodo celo lipicanci! Podroben program si lahko ogledate tukaj.

Škofja Loka

Izložbe domišljije so projekt povezovanja organizacij in posameznikov s področja kulture, umetnosti, rokodelstva in prodaje unikatnih izdelkov s Škofjeloškega. Na prodajnih razstavah na različnih lokacijah po starem mestnem jedru Škofje Loke se tako predstavljajo domači umetniki, rokodelci, fotografi, ilustratorji, oblikovalci in vam svoje izdelke ponujajo na ogled in v nakup. Poleg razstav skozi cel mesec pripravljajo tudi različne spremljevalne dogodke in nagradno igro z zbiranjem žigov po razstavnih prostorih! Več preberite tukaj.

Kras

Tudi na Krasu bo v decembru dogajanje zelo pestro. Obiščite čudoviti Štanjel ter si oglejte tamkajšnje tradicionalne božične jaslice,  ki jih bodo v starem mestnem jedru postavili vaščani Štanjela. Cel mesec se bodo odvijale tudi različne praznične prireditve, s stojnic pa bo seveda dišalo po kuhanem vinu in prazničnih dobrotah. Program lahko preverite tukaj. 

Foto: Unsplash

Preberite še: Sanja Grohar Kovič iskreno o selitvi, življenju, vzgoji otroka, (ne)prepoznavnosti in zaslužkih v Londonu

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.