Slovenija premore kar nekaj čudovitih snežnih površin, odlična smučišča pa se nahajajo tudi v njeni neposredni bližini.

Še ne veste, kje se boste letos spuščali po belih strminah? Za vse navdušence smučanja smo pripravili seznam destinacij, kamor se odpraviti to zimo. Preverili smo, kje se nahajajo najboljša smučišča, koliko stane njihova smučarska karta in kaj morate vedeti o smučarskih središčih. Seveda smo se osredotočili na tista smučišča, do katerih se vam ne bo treba dolgo peljati. Tako bo na spodnjem seznamu nekaj zase našel prav vsak smučarski navdušenec.

Kranjska Gora

Verjetno ni Slovenca, ki še ne bi slišal za Kranjsko Goro. Osrednje slovensko smučarsko središče je nadvse popularno med vsemi zimskimi navdušenci, ki obožujejo smučanje, pohodništvo in čudovito naravo. Celodnevna smučarska karta za odraslo osebo tu znaša 35,50 evrov, ugodno hotelsko nastanitev pa najdete tukaj.

Rogla

Tudi Rogla je znana po odlično urejenih snežnih strminah, v bližini pa je mogoče najti tudi lepo število SPA-jev, wellness storitev in drugih možnosti za športne in sprostitvene aktivnosti. Cena dnevne smučarske vozovnice tu znaša 35 evrov, ugodna nastanitev pa vas čaka tukaj. 

Rezervirajte svoj sanjski smučarski oddih po ugodnih cenah!

Bad Kleinkircheim

Tudi v Avstriji boste našli ogromno smučišč, ki vas bodo navdušila. Bad Kleinkircheim slovi po izjemno urejenih smučiščih, ponuja pa tudi smučarsko šolo z vse starosti, sneženo golf igrišče in mnoge SPA storitve, kjer se boste lahko spočili po napornem smučarskem dnevu. Cena smučarske vozovnice tu znaša 49 evrov.

Nassfeld

Nassfeld se lahko pohvali z več kot 30 različnimi žičnicami in smučarskimi progami, ki so primerne za vse stopnje zahtevnosti. Cena smučarske vozovnice tu znaša 49 evrov, poleg smučišč pa vas tu čakajo tudi mnoge odlične restavracije, kjer se lahko okrepčate.

Dolomiti

V italijanskih Dolomitih bo nekaj zase našel prav vsak zimski navdušenec. Smučišč je tu skoraj neomejeno. Različne stopnje zahtevnosti in lepo urejena smučišča za vse starosti pa zagotavljajo, da bo tu v smuki užival prav vsak. Cene smučarskih vozovnic se gibljejo malce pod 50 evri. Preverite, kje lahko v Dolomitih ugodno prenočite.

Turracher Hohe

Smučarski center, ki se nahaja ne daleč od Slovenije, ponuja kar 37 odlično urejenih smučarskih prog. Poleg tega pa lahko uživate tudi v sankanju, teku na smučeh ali kakšnih drugih zimskih športnih aktivnostih. Cena smučarske vozovnice tu znaša 48,50 evrov.

Foto: Unsplash

Preberite še: Advent: Najlepši božični sejmi v naši bližini

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.