Ali ste vedeli? To je 5 dejstev, ki veljajo za Egipt.

Na kaj najprej pomislite, ko nekdo omeni Egipt? Piramide? Nil? Sonce? Čudovite plaže? Še bi lahko naštevali. V nadaljevanju vam predstavljamo 5 dejstev o Egiptu.

… domačini poznajo vse jezike na svetu

Se vam je kdaj zgodilo, da ste prišli nekam in so domačini mislili, da je Slovenija v bistvu Slovaška? Ali še slabše … da Slovenija leži v Južni Ameriki? Toplo vam priporočamo Egipt. Presenečeni boste nad tem, da domačini celo poznajo kakšno slovensko besedo. Ko rečete, da prihajate iz Slovenije, vas bodo najmanj pozdravili v slovenščini.

… ne smete piti vode iz pipe, izogibajte se neolupljenemu sadju in zelenjavi

Bi se radi izognili neprijetnim situacijam in ohranili zaprte škatlice probiotikov iz domače lekarne? Priporočamo vam, da ne pijete vode iz pipe. V hotelih vas bodo vsak dan pričakale plastenke čiste vode, vi pa le pazite, da kakšna kapljica ne uide med tuširanjem. Previdni bodite tudi pri uživanju sadja in zelenjave. Jabolko raje olupite, preden ga zaužijete. Voda v Egiptu sicer je pitna, a je naši želodci niso vajeni. Pa tudi če se zgodi kaj neprijetnega, so hotelski in mestni zdravniki tam, da bodo rešili vašo težavo.

… je Egipt ravno tako (ne)varen kot Ljubljana

Živimo v času, ko se lahko marsikaj zgodi marsikje. Odmislite grde stvari, pripravite kovčke, odpravite se na letališče in uživajte v počitnicah. V Egiptu boste vsako leto srečali turiste iz celega sveta. Na letališčih je varnost poostrena. Gotovo bodo k boljšemu počutju prispevali tudi nadvse prijazni domačini. Ves čas vašega bivanja v Egiptu se bodo trudili za to, da se boste počutili dobrodošlo in varno.

… za potovanje v Egipt potrebujete vizum

Če bi želeli potovati izven turističnih središč, priporočamo cepljenje proti hepatitisu A in B. Drugače cepljenje ni potrebno. Slovenski državljani za potovanje v Egipt potrebujejo vizum. Dobite ga na letališču na mejnem prehodu. Egipt uvaja tudi elektronski vizum (e-vizum). Zanj se zaprosi preko spletne strani https://visa2egypt.gov.eg. Sistem bo nadomestil izdajo vizumov na meji. Za vizum je potrebno zaprositi najmanj 7 dni pred načrtovanim potovanjem. Potni list mora biti veljaven še najmanj 6 mesecev po izstopu iz države.

… je Mohamed Salah trenutno najbolj priljubljena oseba v Egiptu

Veste, kdo je to? Če ste kdaj vsaj ponesreči zašli na spletne športne vsebine, ste gotovo zasledili to ime. Nogometaš, ki ga vsi občudujejo. Zaradi skromnosti, umirjenosti, uspešne nogometne kariere se na počitnicah v domačem Egiptu ne more nikakor sprostiti. Egipčani ga imajo tako radi, da ”revež” niti iz svoje hiše ne more.

Egipt in odlična all inclusive ponudba

Med brskanjem po spletu in iskanjem podatkov o Egiptu smo naleteli na te NORE ponudbe za poletje. Izberite si termin, odločite se za hotel, pospravite kopalke v kovčke (ničesar drugega ne potrebujete, saj gre za all inclusive ponudbe). Odpravite se na letališče. Do sanjskih počitnic vas ločijo samo še 3 ure.

TRENUTNO VELJAVNI POGOJI VSTOPA V EGIPT

• Od 1. septembra 2020 morajo vsi potniki, ki prispejo v Egipt, predložiti negativno potrdilo o rezultatu PCR testa za COVID-19, opravljeno v državi izvora, ki ni starejše od 72 ur.
• Test za prisotnost virusa SARS-CoV-2 mora biti opravljen po metodi PCR pri ustrezni in verodostojni organizaciji, rezultat mora biti v angleščini.
• Otroci do 5,99 let testa ne potrebujejo.
• Samo potniki, ki prispejo na letališča v Sharm El-Sheikh, Tabo, Hurgado in Marsa Alam lahko PCR test opravijo ob prihodu na eno od omenjenih letališč (test opravi predstavnik egiptovskega Ministrstva za zdravje, cena znaša 30 USD).
• Potniki lahko takoj po opravljenem PCR testu zapustijo letališče in se odpravijo v rezerviran hotel. Hoteli bodo za goste, ki so pozitivni na COVID-19, omogočili karanteno v ločenih sobah in krijejo vse stroške nastanitve, hrane in brezalkoholnih pijač do njihovega odhoda.

*Pogoji se lahko spremenijo, najbolj aktualne pred potovanjem preverite pri pristojnih organih.

Vir fotografij: Megabon, Shutterstock

Preberite še: Egipt skozi oči Ljubljančanke, ki je tam živela tri leta

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.