Bi šli v hlad Javornikov na brezplačno vodeno kolesarsko turo?

Raziskovanje Slovenije s kolesom je še prijetnejše, če se lahko poletni vročini umaknete v hladno senco Javorniških gozdov. In še boljši del – najboljše kotičke, ki jih skrivajo Javorniški gozdovi, lahko spoznate na povsem brezplačni vodeni turi! Kako? Berite naprej.

Javorniški gozdovi, ki se nadaljujejo v Snežniške gozdove, so največji sklenjen gozd v našem delu Evrope ter prava izbira za odmaknjeno kolesarjenje v poletni vročini. Javorniki so planota, ki se dviga med Postojno in Pivko na jugu ter Cerkniškim poljem na severu. 

Javorniški gozdovi s kolesom na brezplačni turi

Za vse tiste, ki bi te kotičke radi obiskali v družbi vodiča, ki točno ve, kje najdete najlepše razglede, občina Postojna v sodelovanju z Bike Slovenia vabi na brezplačno kolesarsko vodenje.

Brezplačne kolesarske ture se lahko udeležite v nedeljo, 19. julija 2020. Zbor izletnikov bo pred TIC Galerijo pri knjižnici Bena Zupančiča v Postojni, ob 8.30. Prijave so obvezne – več informacij najdete TU.

Čez Javorniške gozdove do Rakovega Škocjana in Postojne

Po utrjenih makadamskih poteh boste z zmernim tempom premagali vzpon in prečili prostrane Javorniške gozdove ter se na drugi strani zapeljali nad Cerkniškim poljem in jezerom vse do Rakovega Škocjana. Tam si lahko ogledate čudo narave, Mali in Veliki naravni most. V hladu gozda si boste privoščili še energijsko pavzo ter nadaljevali do Postojne. Tam vas bosta že od daleč pozdravljala mestni hrib Sovič in v daljavi mogočna kraška planota Nanos.

Poskrbite za primerno opremo!

Oprema, brez katere ne bo šlo: tehnično brezhibno treking ali gorsko kolo s profiliranimi gumami in sprednjim vzmetenjem, obvezna je tudi kolesarska čelada, rokavice, rezervna zračnica, primerna oblačila ter zadostna količina hrane in pijače.

Tehnični podatki poti

Dolžina: 50 km
Skupni vzpon: 800 vm
Trajanje: 6-7 ur
Podlaga: makadam, asfalt
Zahtevnost: kondicijsko srednje zahtevna oz. tehnično nezahtevna tura

Želimo vam varno kolesarjenje in veliko užitkov!

Foto: Unsplash

PREBERITE ŠE: Postojnska jama: zdaj lahko obiščete “zmajeve mladičke”, ki so osvojili svet

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.