Dopust v izolaciji: bi spali v stekleni hiški s pogledom na severni sij?

Nova realnost potovanj nam je prekrižala številne načrte, a to ne pomeni, da so potovanja odpovedana za vedno. Nekaj podobnega stekleni hiški na Islandiji bi imeli z veseljem tudi doma.

Blizu Reykjavika, glavnega mesta Islandije, smo našli imenitno zgradbo, kjer bi z veseljem preživeli naslednji oddih. Bi spali v stekleni hiški, od koder lahko iz postelje gledate v nebo? Hotel Panorama Glass Lodge je lično prenočišče, ki ga je postavilo tamkašnje podjetje ÖÖD house. Ukvarjajo se predvsem z izdelavo steklenih in lesenih luksuznih hišic, kjer je pozorno oblikovan vsak detajl.

Luksuzna koliba, od koder se je težko vrniti domov

Edinstvena hiška kovinske konstrukcije, oblečena v les in steklo ima zgolj 21 kvadratnih metrov, a ima zaradi premišljenega oblikovanja prav vse, kar potrebujete za oddih. Ta mini hotelski kompleks je postavljen na velikem posestvu, kjer boste našli le dve takšni hiški. Posestvo je namreč povsem osamljeno, mimo hišk lenobno teče reka, na nebu pa se – če imate srečo – ponoči svetlika severni sij.

Pogled na severni sij kar iz spalnice

Strop spalnice je namreč steklen, tako lahko kar iz postelje opazujete ples svetlobe na nebu. Ker gre za dizajn, ki prihaja s severa, so seveda računali tudi na ogrevanje. Strop v stekleni hiški je ogrevan, tako tudi v primeru snega ta zgolj zdrsne s strehe in pogled v nebo se odpre. Ob hiškah so – kot se za ta del sveta spodobi – postavljene tudi vrele masažne kadi, kjer lahko sprostite telo in se prepustite pravemu hedonizmu.


Foto: Panorama Glass Lodge

PREBERITE ŠE: Slovenci in Slovenija skozi oči Japonke Kei #INTERVJU

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.