Vrhunske specialitete, ki vam jih postrežejo nad oblaki.
Francozi veljajo za prave gurmane, po nekaterih podatkih naj bi za prehranjevanje porabili več časa kot državljani drugih držav, kar naj bi bil tudi recept za daljše življenje. Njihov ugled tako opravičuje tudi letalska družba Air France, ki svojim potnikom na dolgih poletih ponuja vrhunsko kulinarično doživetje, primerljivo s ponudbo najboljših svetovnih restavracij. Kako tudi ne, če za odlične menije med drugim skrbijo tudi najodličnejši chefi z dodeljenimi Michelinovimi zvezdicami. Poleg specialitet Michelinovih chefov pa imajo potniki na letih na različne destinacije možnost poskusiti še tipične jedi tamkajšnjih vrhunskih kuharskih mojstrov.

Na letu za Seul bo tako potnikom v poslovnem in premium ekonomskem razredu korejski chef Youn-Young Kim približal okuse azijske kuhinje, na letu iz Karibov in Francoske Gvajane pa bodo lahko poskusili tipično kreolsko kuhinjo chefa Babette de Rozières. Potnike prvega in poslovnega razreda, ki bodo leteli iz ZDA in Kanade bo do 28. februarja razvajal Michelinov chef Daniel Boulud, tisti, ki bodo potovali iz Buenos Airesa v Paris pa bodo lahko uživali v specialitetah ambasadorja francoske kuhinje v Južni Ameriki Oliviera Falchija. Potnike na letu za Kitajsko in Singapur bo z njihovo tradicionalno kuhinjo in skrbno izbranimi sestavinami kulinarično razvajal chef Zhao Guangyou.
Preberite še:
– Nasveti za potovanja pri dvajsetih, tridesetih, štiridesetih …
– INTERVJU: Gap year v Avstraliji Lane Mazzini
– Mal na zrak: Fantje, ki rešujejo večno dilemo, kam na izlet
Foto: Unsplash



