Ibiza: Očarljiv rožnat hotel po meri Wesa Andersona

Priznamo, malo smo se zaljubili! Ibiza je mamljiva že sama po sebi, če počitnikujete v tem hotelu, pa je življenje še lepše.

Oh, ta sedemdeseta! Paradiso Ibiza Art Hotel v sončnem in živahnem salivu San Antonio je nov hit Instagrama in povsem jasno nam je, zakaj. Nov hotel je namreč obarvan v pastele, predvsem v rožnato barvo. Videti je, kot da bi ga v resnično življenje preslikali iz pravljičnih in estetsko dovršenih mojstrovin Wesa Andersona! Če ste gledali Andersonov film The Grand Hotel Budapest, vam bo takoj jasno, o čem govorimo.

Hotel je urejen v art deco slogu, ustvarjalo pa ga je kar 60 umetnikov iz različnih vej. Njegova podoba je res edinstvena. Od tropskega vrta z rožnatim bazenom, ležalnikov v enakem odtenku in – kakopak – koktajlov v baby rožnati. Čudovite so tudi hotelske suite, ki so vsaka zase opremljene nekoliko drugače, a še vedno delujejo odbito. V predverju je tudi galerija, kjer se izmenjujejo različne razstave.

Žurerski otok, ki ima tudi tihe kotičke in čudovite peščene plaže

Ibiza je sicer tudi pod UNESCO zaščito. Uvrščamo jo med pet najbolj prepoznavnih španskih otokov, ki jih obiskujejo turisti z vsega sveta. Od leta 2010 se je otok sicer osredotočil na trajnostni razvoj turizma ter poudarek z žurerskega dela otoka namenil bolj mirnim oblikam počitnikovanja. Del otoka je predvsem v poletnih mesecih poln klubov in zabav. Druga stran otoka pa je mirno romantično pribežališče, kjer boste neizmerno uživali tudi tisti, ki si želite mirnega oddiha. Nasadi figovih dreves, šumenje morja, čudoviti sončni zahodi in španski upočasnjen ritem življenja. Kaj sploh še potrebujemo?

Foto: Paradisoibiza.com

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.