Konec zabave? Majorka in Ibiza v boj proti razuzdanim turistom

Nekatere destinacije slovijo po divjih zabavah (in čudovitih plažah!), tak sloves pa vsako leto pritegne več gostov, ki si na oddihu res dajo duška. Glasne in razvratne zabave ter pijančevanje turistov v določenih delih otokov kot sta Majorka in Ibiza pa bodo oblasti zdaj preganjale, oziroma omejevale še bolj strogo in intenzivno.

Majorka in Ibiza slovita po imenitnih in fotogeničnih kotičkih za oddih, slikovitih plažah in toplem morju, vsekakor pa oba otoka pritegneta tudi goste, ki se radi zabavajo. Zabave na omenjenih otokih namreč res ne manjka, a vse ima svoje meje.

“All inclusive” nič več z neomejenimi količinami alkohola

Oblasti španskih balearskih otokov so sprejele zakon, s katerim želijo zajeziti pijančevanje turistov v določenih delih otokov Majorka in Ibiza. Hotelom z all-inclusive paketi bo s tem mesecem prepovedano, da bi gostom v neomejenih količinah točili alkoholne pijače. All inclusive paketi zdaj lahko na osebo ob kosilu ali večerji ponudijo največ tri brezplačne alkoholne pijače.

To je postal tudi prvi zakon v Evropi, ki omejuje prodajo in promocijo alkoholnih pijač na določenih turističnih območjih. Prepovedali so tudi prodajo alkoholnih pijač v trgovinah med 21.30 in 8. uro zjutraj. 

Na teh krajih ne bo več “veselih uric” z nižjimi cenami alkohola

Omejitve bodo veljale na treh območjih, ki so znana po divjih zabavah. To so San Antoni de Portmany na Ibizi ter El Arenal in Magaluf na Majorki, ki je največji med štirimi balearskimi otoki.

Prepovedali so tudi vesele urice, tako imenovane “happy hours”, v katerih so znižane cene alkohola v restavracijah in barih, ukinili pa so tudi “pub crawle”, priljubljene organizirane ture iz bara v bar. Ukinili so tudi ponudbo ladjic, na katerih se odvijajo zabave.

Za gostince, ki bodo kršili nov zakon do 600.000 evrov kazni ali zapor do treh let

Gostincem in turističnim ponudnikom, ki bodo kršili pravila, grozijo kazni do 600.000 evrov in zaprtje do treh let.

Balearske otoke je leta 2018 obiskalo skoraj 14 milijonov turistov. Otočje je sicer druga najbolj priljubljena turistična destinacija v Španiji, ki je po Franciji druga najbolj obiskana država na svetu.

Foto: Unsplash

Na zabaven oddih ni treba prav daleč, TUKAJ lahko preverite odlično ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust.

PREBERITE ŠE: Malorka: Povratni let na sončen španski otok že za 33 evrov

Ibiza: Španski odklop za pičlih 32 evrov – povratni let!

Ibiza! Kdaj ste nazadnje kupili letalsko karto v nov slikovit kraj in za to odšteli skoraj toliko kot za položnico za telefon? Vandraj je brskal po ugodnih letalskih kartah z bližnjih letališč in odkril nekaj sladkorčkov. 

VERONA-IBIZA-VERONA (svoj termin najdete s klikom na POVEZAVO, cene se spreminjajo)

Žurerska Ibiza je eden tistih krajev, kjer se čas ustavi in se noč nikoli ne konča, pa čeprav je vmes že dan. Ta španski otok se od drugih razlikuje po svoji življenjski filozofiji, kjer je sprejemljivo vse, zato je tudi postal pribežališče umetnikov in zabave željnih mladih. A ne mislite, da so bari, klubi in elektronska glasba edino, kar ponuja, tam najdete tudi čudovite peščene plaže …

Vam ni do žuranja? Brez skrbi, tudi romantika je še živa

Brez skrbi, Ibiza ni primerna le za tiste, ki si želijo divje preplesati dneve in noči. Druga stran otoka je namreč mirno romantično pribežališče, kjer boste neizmerno uživali tudi tisti, ki si želite mirnega oddiha. Nasadi figovih dreves, šumenje morja, čudoviti sončni zahodi in španski upočasnjen ritem življenja – bi si sploh lahko želeli še kaj več?

Čudovit otok pod UNESCO zaščito

Ibiza spada tudi pod UNESCO zaščito. Uvrščamo jo med pet najbolj prepoznavnih španskih otokov, ki jih obiskujejo turisti z vsega sveta. Od leta 2010 se je otok sicer osredotočil na trajnostni razvoj turizma ter poudarek z žurerskega dela otoka namenil bolj mirnim oblikam počitnikovanja.

Ne spreglejte tudi: Ibiza: Očarljiv rožnat hotel po meri Wesa Andersona

Foto: Shutterstock, Unsplash

Ibiza: Očarljiv rožnat hotel po meri Wesa Andersona

Priznamo, malo smo se zaljubili! Ibiza je mamljiva že sama po sebi, če počitnikujete v tem hotelu, pa je življenje še lepše.

Oh, ta sedemdeseta! Paradiso Ibiza Art Hotel v sončnem in živahnem salivu San Antonio je nov hit Instagrama in povsem jasno nam je, zakaj. Nov hotel je namreč obarvan v pastele, predvsem v rožnato barvo. Videti je, kot da bi ga v resnično življenje preslikali iz pravljičnih in estetsko dovršenih mojstrovin Wesa Andersona! Če ste gledali Andersonov film The Grand Hotel Budapest, vam bo takoj jasno, o čem govorimo.

Hotel je urejen v art deco slogu, ustvarjalo pa ga je kar 60 umetnikov iz različnih vej. Njegova podoba je res edinstvena. Od tropskega vrta z rožnatim bazenom, ležalnikov v enakem odtenku in – kakopak – koktajlov v baby rožnati. Čudovite so tudi hotelske suite, ki so vsaka zase opremljene nekoliko drugače, a še vedno delujejo odbito. V predverju je tudi galerija, kjer se izmenjujejo različne razstave.

Žurerski otok, ki ima tudi tihe kotičke in čudovite peščene plaže

Ibiza je sicer tudi pod UNESCO zaščito. Uvrščamo jo med pet najbolj prepoznavnih španskih otokov, ki jih obiskujejo turisti z vsega sveta. Od leta 2010 se je otok sicer osredotočil na trajnostni razvoj turizma ter poudarek z žurerskega dela otoka namenil bolj mirnim oblikam počitnikovanja. Del otoka je predvsem v poletnih mesecih poln klubov in zabav. Druga stran otoka pa je mirno romantično pribežališče, kjer boste neizmerno uživali tudi tisti, ki si želite mirnega oddiha. Nasadi figovih dreves, šumenje morja, čudoviti sončni zahodi in španski upočasnjen ritem življenja. Kaj sploh še potrebujemo?

Foto: Paradisoibiza.com

Najdražji resorti sveta – zakaj ne bi malo sanjali?

Iz leta v leto se na našem planetu gradijo višje stavbe, globlji bazeni, razkošnejše vile. Države in mesta med seboj tekmujejo, katera ima najdražjo nepremičnino, najboljšo restavracijo in najprestižnejši hotel. Mi smo poiskali najdražje resorte na svetu, v katerih se dobesedno cedita med in mleko, saj goste razvajajo po dolgem in po čez. Pet zvezdic je seveda obveznih in četudi v njih ne more prenočiti vsak smrtnik, so definitivno vredni ogleda. Vsi lahko malo sanjamo, kajne?

#1 Emirates Palace, Abu Dhabi

Resort, katerega izgradnja je stala kar tri milijarde dolarjev, gostom nudi 394 sob in suit, 40 konferenčnih sob, zasebno plažo z belim peskom, fontane, luksuzne bazene, čez 1000 kristalnih lestencev in marmor, uvožen iz trinajstih držav.

shutterstock_136022369

#2 Burj Al Arab, Dubaj

Arhitekturno dovršeno »Jadro« je eden izmed najpogosteje fotografiranih hotelov na svetu. Pristajališče za helikopter in teniško igrišče na višini, kjer sta igro tenisa odigrala celo Roger Federer in Rafael Nadal, sta samo dve izmed futurističnih možnosti, ki jih gostom ponuja hotel. V ceno nočitve je vključen tudi 24 ur dosegljivi butler in osebni voznik Rolls-Roycea.

shutterstock_59905099

#3 Mardan Palace Hotel, Turčija

Resort je leta 2009 zgradil ruski milijonar ter zanj odštel 1,65 milijarde evrov. Hotel v Antalyi se ponaša z največjim bazenom na Mediteranu, v katerem lahko sproščeno plava kar 1000 ljudi. Notranjost navdušuje z italijanskim marmorjem, kristali in zlatimi lističi, s katerimi je prevlečena večina interierja.

shutterstock_265434911

#4 The Boulders, Arizona

Prestižen resort odlikuje poseben ambient, ki ga je začuda zgradila mati narava in se kot pravijo, ne more kosati z nobenim arhitektom. Vključuje tudi dve golf igrišči in spa, ki zagotavlja ultimativno pomladitev. Večina tukajšnjih gostov je zvezdikov in pripadnikov plemenite krvi, saj jim hotel zagotavlja dosmrtno zasebnost.

shutterstock_247028704

#5 Secrets Marquis, Los Cabos

Izgradnjo prestižnega hotela je navdihnila zgodba o dveh angelih, ki sta iskala raj na zemlji. Lahko rečemo, da je graditeljem odlično uspelo, saj resort s svojimi infinity bazeni, spaji s skoraj pravimi morskimi deklicami in balkoni, ki nudijo razgled na odprto morje, kjer pogosto lahko opaziš plavajoče kite, dobesedno spominjajo na raj.

loscabos

#6 Atlantis Paradise Hotel, Bahami

Najbolj luksuznen resort na Bahamskih otokih je nastal v čast legendi o izgubljenemu mestu Atlantida. Kultna stolpa, ki sta v 23. nadstropju povezana z mostičkom, v katerem se nahaja kraljeva suita, sta najprestižnejši del resorta. Gostje lahko v hotelu občudujejo 22-karatne zlate lestence, ki visijo z visokih stopov, vsak izmed gostov pa ima zagotovljeno 7-člansko ekipo osebja, ki 24 ur na dan streže njegovim željam.

shutterstock_252616777

#7 Westin Excelsior, Rim

Vila je bila zgrajena v letu 1906, pred kratkim pa je bila njihova glavna suita restavrirana s sedmimi milijoni dolarjev vložka. S svojimi dvonadstropnimi sobanami nosi naziv največje suite v Italiji. Tradicionalno italijansko pohištveno opremo dopolnjujejo najmodernejši gadgeti, jacuzziji, zasebne savne in veličasta jedilnica. Priljubljeno letovišče med romantiki, ki cenijo italijansko zgodovino in jim ne primankuje denarja.

roma

#8 Plaza, New York

Čeprav se New York ponaša z mnogimi top hoteli, je Plaza najpogostejša izbira pomembnih gostov. Najbolj lukuzna nastanitev v hotelu je zagotovo Royal Plaza Suite, ki gostom nudi nepozaben razgled, tri spalnice, tri kopalnice, zasebno telovadnico, knjižnico, prestižen klavir ter kuhinjo za osebne kuharje.

The Plaza, NYC

#9 Isla de Ferradura, Španija

En dan v tem resortu stane 42 tisoč evrov. Resort je postavljen na zasebnem otoku z istim imenom ob Ibizi, v njem pa se zbirajo samo najpomembnejši gosti sveta. Suite, ki jih je opremil znan dizajner so elegantne, noben detajl pa ni prepuščen naključju.

isla

#10 Rania Experience, Maldivi

Idilične hišice, ki jih je dal opremiti šejk iz Dubaja, sredi turkiznega morja, do katerih te pripelje zasebno letalo so verjetno sanje vsakega Zemljana.  Obiskovalcem pripada tudi  prestižna jahta Majesty 86 Gulf speed cruiser, s katerim lahko raziskuješ okolico. Rania experience je omejen na eno zaključeno skupino naenkrat, da ne bi motila zasebnosti gostov.

maldivi_shutterstock_389529229

Foto: Shutterstock

Vandraj insider: “Na letališču v Valenciji, ko sem čakal na letalo za Mallorco, sem spoznal svojo ženo …”

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.