Italija: Bi živeli v idilični italijanski vasici? Država plača, če se tja preselite

Pisali smo že, da je Italija država, ki si jo želi obiskati največ ljudi na svetu. Molise je vasica, ki se jo res splača obiskati. Kaj pa, če bi se tja kar preselili? Sploh, če vam za to nekdo plača? In obljubi še mesečno rento? Ste za?

Italija je čudovita država, kjer lahko na vsak koraku najdemo pašo za oči in veselje za brbončice. Država je pravi raj za turiste, ki jo obiskujejo od blizu in daleč. In ko jo obiščete, si na tihem zaželite, da bi lahko ostali dlje, uživali v italijanskem načinu življenja, dobro jedli in se čudili njenim kulturnim znamenitostim.

Seveda se preseliti v drugo državo ni kar tako, to lahko razberete tudi iz naših mnogih intervjujev s Slovenci, ki so za dom izbrali drugo državo. A kjer je volja, tam je pot in če se vam je Italija od nekdaj zdela obljubljena dežela, obvezno berite dalje.

Nepremičnina v Italiji za en evro

Italija se namreč že nekaj časa spopada z dejstvom, da se mladi selijo v mesta, gostota prebivalstva na vasi pa vztrajno pada. Nekatere bolj odročne vasice so tako postale mesta duhov in država se je odločila ukrepati. Ena izmed regij, ki je še posebno zapuščena je vasica Molise, ki je sicer čudovita, a skoraj prazna. Pristojne avtoritete so se tako odločile privabiti prebivalce nazaj in sicer tako, da v zameno, da se tja preselite, ponudijo neverjetno ceno nepremičnin. Hkrati pa vam za vašo selitev tudi plačajo.

Kot piše časopis The Guardian, Molise ponuja 700 evrov na mesec tistemu, ki se bo preselil v zapuščeno vasico. Mesečno rento boste tako dobivali kar tri leta. Nepremičnina, v katero se lahko vselite, pa je lahko vaša že za en evro. To si namreč pridobite na dražbi, in slednja cena je pač izklicna.

Obstaja pa en pogoj. S selitvijo v Molise in sprejemom denarja, se zavežete, da boste v vasici pričeli poslovno delovati. Najsi bo to restavracija ali pa kakšna druga turistična dejavnost, ki v v vas privabljala ljudi, pa je vaša odločitev.

Foto: Shuttertsock

Preberite še: Z družino v divjino: “Odločila sva se, da otrokom želiva namesto nepremičnin zapustiti spomine na nepozabna doživetja.”

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.