To je država, ki si jo turisti s celega sveta najbolj želijo obiskati

Država, ki s svojo pokrajino, raznolikostjo, kulinariko in turističnimi atrakcijami najbolj privlači obiskovalce z vsega sveta je …

Naša soseda! Kot piše turistični portal The Local, Italija ni le ena izmed najbolj turističnih evropskih držav, temveč je tudi država, katero si najbolj želijo obiskati turisti z vsega sveta. Italija se namreč največkrat znajde na seznamih želja potovanj, v lanskem letu pa je bila zmagovalka tudi po iskanjih v spletnem iskalniku Google.

Spletna stran TravelSupermarket je namreč objavila raziskavo, kjer so preučili kolikokrat so besedno zvezo “počitnice v X” v Google vtipkali v 870 različnih destinacijah sveta. Neznanko X je v iskanjih je največkrat nadomestila Italija.

Sicer so med najbolj iskanimi destinacijami večinoma evropske turistične točke, ki si jih želijo obiskati tako Evropejci kot prebivalci drugih celin. Italija mesečno zbere več kot 226 890 zadetkov mesečno.

Italiji sledi Španija

Na prvem mestu iskanj se je znašla pri večini destinacij, ki jih je zgoraj omenjena spletna stran vzela pod drobnogled. Najbolj goreče za Italijo brskajo Američani, Kanadčani, Rusi, Kitajci, Mehičani in Indijci. Zanimivo, pa Britance, Islandce, Norvežane in Alžirce bolj kot Italija zanima obisk Španije. Nad počitnicami v Španiji so najbolj navdušeni tudi Italijani sami in država se je tako na seznamu najbolj zaželenih znašla na drugem mestu seznama. Italiji in Španiji sledijo še Avstralija, Grčija in Francija.

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Foto: Unsplash
Vir: Traveč+Leisure

Preberite še: Ne bi si mislili, s čim vse vas bo navdušilo Prekmurje

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.