Karantena: Tako Italijani premagujejo obup na praznih ulicah

Italija je postala nov Vuhan. Epidemiji v državi ni videti konca in Italijani že teden dni živijo v karanteni. Presunilo vas bo, kako skupaj poizkušajo dvigniti razpoloženje v mestih.

Po spletu so zaokrožili posnetki, na katerih Italijani skozi okna svojih stanovanj pojejo italijanske pesmi. V času, ko je njihovo državo popolnoma ohromila epidemija koronavirusa, pa poizkušajo ostati pozitivni. Po dnevih karantene so po italijanskih ulicah pričele odmevati italijanske pesmi.

Država je sicer popolnoma opustošena. Ulice in trgi so popolnoma prazni. Turistične znamenitosti, kavarne in restavracije samevajo. A Italijani ostajajo optimistični in odločeni, da skupaj premagajo krizo.

Druženje skozi okna so pričeli prakticirati italijanski prebivalci v vse več mestih. Ponekod so s svojih balkonov izobesili celo italijanske zastave. Italijani

Čeprav število tudi pri nas raste in so pristojne oblasti tudi tu razglasile karanteno, pa nas ne sme zajeti panika. Gre za neizogiben ukrep, saj strokovnjaki pravijo, da lahko le na ta način omejimo širjenje okužbe. Prav tako ne gre pozabiti na dejstvo, da dnevno poleg novic o novih okužbah, rastejo tudi primeri ozdravelih pacientov.

V teh dneh, ko se moramo zadrževati doma, tako nikar ne obupujte temveč čas poizkusite porabiti čim bolj prijetno. Preberite kakšno knjigo, pospravite omaro, ki se je že dolgo lotevate. Ali pa preberite kakšen prispevek na Vandraj in tako z nami odpotujte kar preko spleta.

PRIPOROČAMO V BRANJE: Italijani

Slovenski par, ki je dal odpoved in se spontano preselil v Dubaj #intervju

Slovenki Evi se je uresničila srednješolska želja, ko je postala stevardesa

COVID-19: Letalska družba pokazala, kako poizkušajo zaščititi potnike

Mojca Mavec: “Nimam lastniškega stanovanja, ne dragega avta. Vse gre za potovanja.”

Foto: Unsplash

Preberite še: Ministrstvo opozarja: Ostanite doma, prestavite potovanja!

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.