Lahko kosilo: Kung Pao bučkini rezanci v petnajstih minutah

Da bomo lahko vikend namesto v kuhinji preživeli na prostem (na primer na Ojstrici nad Bledom ali v naravi Rakovega Škocjana), smo tokrat pripravili sila preprost recept, ki bo dodobra nasitil naš želodec, razveselil pa bo tudi naše telo, saj Kung Pao rezanci veljajo za lahko jed, ki ne obleži na dnu želodca, ravno zaradi tega, pa so postali tudi glavna uspešnica na Pinterestu.

Če želimo, da je jed še bolj lahkotna, lahko rezance zamenjamo za trakove iz bučk, ki jih naredimo tako, da bučko olupimo ter z lupilnikom za krompir preprosto narežemo tanke rezance.

Za dve osebi potrebujemo:

  • polovico piščančjih prsi
  • 2 stroka česna
  • 1 čajno žličko naribanega ingverja
  • 2 jedilni žlici praženih arašidov
  • 1 veliko rdečo papriko
  • 3 jedilne žlice narezanega pora
  • 2 bučki (za rezance)
  • žlica balzamičnega kisa
  • 1 jedilna žlica omake Hoisin (ki jo najdeš v malce večjih supermarketih pri nas)
  • jedilna žlica in pol sojine omake
  • 1 majhen čili ali nekaj kapljic čili omake ali čajna žlica čili paste
  • 2 žlici sladkorja
  • žlica sezamovega olja
  • sol in poper

Priprava: 

V skodelici zmešaj balzamični kis, sojino omako, čili, sladkor in Hoisin. Na ponvi prepraži soljenega in popopranega piščanca, nato pa ga odstavi. Zmanjšaj plin in na ponev zlij olje, dodaj ingver in sesekljan česen. Rahlo prepraži in dodaj rdečo papriko, minuto kasneje pa še mešanico s sojino omako. Ko omaka začne rahlo vreti, v ponev dodamo trakove bučk (ali predhodno kuhane udon rezance) ter pustimo na zmernem ognju do dve minuti. Dodamo kose piščančjih prsi in posujemo s praženimi arašidi.

Pa dober tek!

Foto: Pinterest (https://www.skinnytaste.com/kung-pao-chicken-zoodles-for-two/)

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.