Vikend izlet: Med kraške pojave v Rakov Škocjan

Ponovno je pred nami težko pričakovani vikend, ki nam obljublja aprilsko vreme. Ne glede na to, se bo bomo odpravili v naravo na krasen izlet. Rakov škocjan.

Na Vandraj smo že pohajkovali po Ojstrici nad Bledom, od koder se razlega najlepši razgled na Blejski otok. To pomlad pa smo se skupaj povzpeli tudi  na izlet na Veliko planino in Planino pod Golico, ki je cvetela v narcisah. Ta vikend pa se bomo napotili proti morju. Pravzaprav se bomo ustavili nekoliko prej – obiskali bomo čudovito naravo parka Rakov Škocjan.

Kraški svet, bujno zelenje in odlično urejena učna pot so razlogi, ki so nas navdušili za sprehod čez čudovito naravo z izmenjujočimi se kraškimi pojavi in didaktičnimi tablami. Ta vikend bomo tako dodobra razgibali svoje okončine pa tudi možgane, saj se bomo na poti naučili marsikaj novega.

Če se proti Primorski odpravimo po avtocesti iz Ljubljane, ne smemo zgrešiti cestnega odseka Postojna – Unec, sicer pa je pot do Rakovega Škocjana dolga slabih 50 kilometrov oziroma pol ure vožnje. Cestnih oznak ne manjka, tako, da se na pot brez skrbi odpraviš tudi brez GPS-a.

Pohod ali sprehod? Rakov Škocjan

Priporočamo, da parkiraš že v začetku poti. Glede na tvojo voljo in telesno pripravljenost pa lahko izbiraš dolžino svojega sprehoda. Hoja po celotni turi sicer traja približno tri ure. Pot lahko brez težav obkrožiš tudi z avtom, a verjemi, da boš naravo bolje doživel kar peš, poleg tega pa je povsem nezahtevna. Rakov Škocjan Rakov Škocjan

Kraška narava vam bo na poti postregla z mnogimi kraškimi pojavi, med katerimi seveda ne smete zgrešiti Velikega in Malega naravnega mostu in kristalno čiste struge reke Rak. Po koncu pohoda lahko obiščete tudi Cerkniško jezero. Ko pa boste potrebovali okrepčilo, se lahko ustavite v kateri izmed lokalnih restavracij z odličnimi kraškimi grižljaji. Rakov škocjan

Svoje utrinke lahko z nami delite na Instagramu – svoje fotografije označite z #vandraj ali @Vandraj.

Foto: Eva Natlačen, Shuttertsock

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Preberite še: TURISTIČNI BONI od A do Ž: Takšna so najnovejša pravila

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.