Let v Maroko: Casablanca že za 132 evrov

Kako dolgo že govorite, da morate videti Maroko? V slavno Casablanco (in nazaj) lahko poletite za 132 evrov.

Ena glavnih znamenitosti urbane džungle v Casablanci je mošeja Hasana II z najvišjim minaretom na svetu, zgrajena je tik nad oceanom, njena tla pa so steklena. Največje mesto v Maroku je tudi eno najpomembnejših mest v Afriki, saj je njeno gospodarsko, industrijsko, poslovno in demografsko središče ter pristanišče.

Po filmskih poteh Casablance

Od leta 1941 Casablanco poznamo tudi po istoimenski filmski uspešnici, ki opisuje dogajanje med 2. svetovno vojno, glavno vlogo v njej pa sta odigrala Humphrey Bogart in Ingrid Bergman.

Navdušeni boste tudi nad maroško kulinariko, veličastnimi riadi, palmami in bogato kulturo. V nekaj minutah boste spoznali čar uspešnega barantanja na tržnici in se spoprijateljili z lokalci, od tod pa se podajte na raziskovanje te afriške dežele z rentanim avtomobilom ali s pomočjo javnega prevoza, ki je precej ugoden, dobro razvejan in zagotovo dogodivščina že sam po sebi.

NE ZAMUDITE:

14 fotogeničnih kulis, ki vas popeljejo v Maroko

Fotoreportaža: Maroko Iztoka Medje

Riad v Maroku, ki je obsedel popotnike na Instagramu

 

Foto: Unsplash

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.