Ljubljana – Berlin: Redna linija z nizkocenovcem ponovno vzpostavljena

Iz Ljubljane v Berlin lahko od včeraj spet letimo po nizkih cenah.

Z včerajšnjim dnem je ljubljansko letališče bogatejše za še eno redno linijo. Ponovno je namreč vzpostavljena povezava iz Ljubljana – Berlin, vožnja pa bo mogoča z britanskim nizkocenovcem Easyjet.

Redni leti trikrat tedensko

Z Brnika boste tako lahko trikrat tedensko poleteli do berlinskega letališča Tegel. Letalo bo namreč proti Berlinu poletelo vsak torek, četrtek in soboto. Cene vozovnic se pričenjajo z 20,37 evri, letalo Airbus A319 pa bo vsakič sprejelo 158 ljudi.

Prvo letalo je na Brniku pristalo že včeraj, v prihajajočih mesecih pa lahko v Sloveniji posledično računamo tudi na večje število nemških turistov. Povezava je nadvse pomembna za ljubljansko letališče, več kot prav pa bo prišla tudi tistim, ki si želijo nemško prestolnico obiskati večkrat.

Obiščite prijatelja

V Berlinu živi veliko Slovencev, ki so nove povezave gotovo veseli. V naši rubriki Vandraj insider smo se pogovarjali z modno oblikovalko Anjo Dragan in Mašo Marolt, grafično oblikovalko ter učiteljico joge. Obe sta svoj novi dom našli v Berlinu, več o njunem tamkajšnjem življenju pa si lahko preberete na spodnjih povezavah.

Vandraj insider: Maša Marolt – pustila službo v Ljubljani in se preselila v Berlin

Vandraj insider: Berlin skozi oči modne oblikovalke Anje Dragan

Potovanje v Berlin je bilo sicer v preteklosti že mogoče z ljubljanskega letališča, a so kasneje povezavo žal prekinili. Redna linija naj bi bila sedaj zagotovljena vsaj do novembra. Če si želite obiskati Berlin, vsekakor priporočamo, da izkoristite nadvse ugodne letalske vozovnice z Brnika, več o mestu pa si lahko preberete na spodnjih povezavah.

Berlin: 15 stvari, ki ste jih doživeli le, če ste pravi poznavalci mesta

Foto: Shuttertsock

Preberite še:

10 stavkov popotnikov, ki jih svet ne more več poslušati

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.