Muzej v Varšavi, kjer lahko pijete vodko!

Kaj pa vas najbolj navdušuje na potovanjih? Obiskovanje muzejev ali nočno življenje? Kaj pa, če bi življenje za točilnim pultom združili s kulturno-izobraževalno noto? Priporočamo muzej vodke!

V Varšavi bodo v nekdanji tovarni vodke Koneser iz 19. stoletja te dni odprli Muzej poljske vodke, ki se poklanja 500-letni zgodovini proizvajanje te priljubljene opojne substance na Poljskem.

Kaj ni vodka ruska?

V tem muzeju boste lahko degustirali vodko, ugotavljali, kako in iz česa je narejena ter domov zagotovo ne odšli povsem trezni. Vodka, oziroma Wodka je rezultat destilacije krompirja ali žitaric – tradicionalno rži, pšenice ali drugega zrnja. Je poljska nacionalna pijača, del zgodovine, tradicije in dediščine, pa tudi eden njihovih največjih izvoznih produktov.

Kaj pa Rusi? Poljaki in Rusi se namreč že leta pričkajo, čigava je vodka. Poljaki namreč trdijo, da metoda destilacije izvira iz Zahodne Evrope, v Rusijo pa naj bi prišla šele sto let zatem. Kakorkoli že, to priljubljeno pijačo so v zgodovini radi pili vsi sloji, uporabljala se je tudi kot zdravilo, za darila in celo kot podkupnina v 2. svetovni vojni. Na zdravje, torej!

Foto: Shutterstock

PREBERITE ŠE:

Vandraj insider: V Krakov jo je odnesla redna služba

https://www.vandraj.si/v-varsavo-in-nazaj-za-44-evrov/

 

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.