Najhujše stvari, ki so jih v preteklem letu zagrešili turisti in kazni, ki so jih doletele

Čeprav so se še pred mesecem dni okoli turističnih znamenitosti po vsem svetu gnetli turisti, danes turistične atrakcije samevajo.

Že nekaj dni je najdaljša turistična pot večine ljudi razpeta med posteljo in domačim hladilnikom. Da pa v teh časih malce pozabimo na trenutno situacijo ter si vsaj za nekaj minut polepšamo dan, lahko preberemo kakšne napake so v preteklem letu počeli turisti. Gre za resnične zgodbe in čeprav nekaterim kar težko verjamemo, se boste ob njih gotovo tudi malce nasmejali.

Britanska turistka v Indoneziji oklofutala zaposlenega na letališču turisti

Julija lani se je na letališču na Baliju pošteno osramotila britanska turistka, ki je zaradi jeze, ko je zamudila letalo v Singapur, oklofutala pristojnega na letališču. Ta je namreč ugotovil, da je njena turistična viza pretekla ter je ni spustil na letalo. Ko je ugotovila, kaj je storila, je zbežala, vse skupaj pa so posnele varnostne kamere. Turistko so tako obsodili na pol leta indonezijskega zapora, njen posnetek pa je zaokrožil po spletu.

Britanska družina razgrajala po Novi Zelandiji turisti

Čeprav ne želimo posploševati, britanski turisti v svetu veljajo za precej neobzirne. Takšna je bila tudi ena izmed britanskih družin, ki so po Novi Zelandiji razgrajali skoraj cel mesec, preden so jih prijeli. Dvanajstčlanska družina naj bi smetila po plažah, hotelih in motelih, kradla predmete iz trgovin, grozila drugim turistom ter množično zavračala plačila v restavracijah, češ, da so bile v jedeh žuželke. Novozelandska vlada jim je tako predčasno prekinila vizo, državo pa so morali zapustiti po le 28 dneh.

18-letnik uničeval umetnine muzeja v Denverju

Decembra so v Denverju prijeli policisti, ker se je sprehajal po muzeju  in uničeval tamkajšnje umetnine. Kot so kasneje zatrdili pristojni, komaj polnoleten fant ni bil v treznem stanju, umetnine, ki jih je uničil pa so bile neprecenljive vrednosti.

Danska turista splezala na vrh piramide v Gizi

Tam pa naj bi imela tudi spolni odnos. Šlo naj bi za danskega fotografa, ki je prepovedano pustolovščino objavil na socialna omrežja, nato pa jo zbrisal. Egipčanska policija je tako proti njima sprožila postopek. Če ju bo spoznala za krive, se jima zaradi strogih prepovedi v državi obeta huda kazen.

V Rusiji dekleta v muzeju zrušila zid zaradi selfie-ja

V ruskem muzeju v kraju Yekaterinburg se je gruča deklet želela fotografirati ob zidu, na katerem so bila izpostavljena dela Francisca Goye in Salvadorja Dalija. S fotografiranjem pa so imele toliko dela, da so po nesreči zrušile cel muzejski zid. Vse skupaj je zabeležila varnostna kamera, dekleta pa zaenkrat še niso bila kaznovana.

Kanadska turista uničila zid iz 13. stoletja

Mlada turista s Kanade sta prispela na Tajsko ter se odločila, da svoj prihod zabeležita z grafiti. Ko sta že popisala celo steno, sta ugotovila, da gre za znameniti zid Pae iz 13. stoletja. Pristojni organi so ju tako obsodili na kar 10 let zapora. Njuni družini sta sicer plačali varščino v vrednosti 6000 dolarjev na osebo, mlada turista pa morata na Tajskem ostati vse, dokler sojenje ni končano.

Turist vrgel rokavico v člana britanske garde turisti

Britanski vojaki, ki v rdečih opravah in značilnih pokrivalih na glavi nepremično stražijo Buckinghamsko palačo so velikokrat tarča posmeha turistov. Ena iz med njih pa si je dovolila preveč in v enega izmed vojakov vrgla rokavico. Vojak je ostal nepremičen, hitro pa je turistko prijel drugi pristojni.

Turistka v kitajski zlatarni omedlela, ko je razbila zapestnico

Na Kitajskem se je v dragi zlatarni nesreča pripetila turistki. Na tla ji je namreč padla zapestnica v vrednosti 44 000 dolarjev. Ko je turistka izvedela za ceno, se je od vsega hudega onesvestila.

Potnik pred letom v motor letala vrgel kovanec za srečo

Kovanec niti potniku niti drugim ni prinesel nič dobrega, let pa je zaradi potrebne sanacije neprijetne situacije zamudil. Letalski inženirji so v motorju našli kar devet kovancev, ki na srečo letala niso poškodovali, lahko pa bi ogrozili varnost potnikov.

Turisti v Španiji ubili delfina

Kdo bi lahko to storil, se sprašujete? Turisti. V Španiji je k obali priplaval delfin, ki so ga turisti opazili ter se z njim želeli fotografirati. Stiskali, zadrževali in se ga dotikali so toliko časa, da je revež poginil. Želje po selfie-jih sicer v zadnjem času prinašajo mnogo nezgod in kazni. Na Tajskem so lani prijeli turista, ki se je želel nag fotografirati v svetem templju, v Ameriki pa je turistka zaradi selfieja v muzeju povzročila za 200 000 dolarjev škode.

Foto: Unsplash

Preberite še: Mojca Mavec: “Nimam lastniškega stanovanja, ne dragega avta. Vse gre za potovanja.”

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.