Največje napake, ki kvarijo vaše potovanje

Tudi izkušeni popotniki marsikdaj zagrešijo napake, ki lahko pokvarijo potovanje. A važno je, da napak ne ponavljamo, kajne?

Vsi delamo napake, a čeprav se iz lastnih naučimo največ, je včasih dobro, da se izognemo tudi tistim, ki so jih zagrešili drugi. Sploh, kadar potujemo. potovanje

Vsako potovanje je namreč neponovljiva izkušnja in seveda si želimo, da bi bil spomin nanjo kar se da lep. Da bi se v prihodnosti lahko izognili največjim napakam po mnenju številnih popotnikov, spodaj nizamo seznam tistih, ki na potovanjih povzročijo največ slabe volje.

Ko prispete na destinacijo, si najprej privoščite počitek potovanje

Potovanje do destinacije zna biti precej utrujajoče. A tudi, ko poskušate premostiti časovno razliko, nikar podnevi ne skočite v posteljo. Raje prvi dan zapolnite z aktivnostmi, ki od vas ne zahtevajo preveč napora ter se nato navadite na ritem spanja destinacije, na katero ste prispeli.

Cepite se tik pred potovanjem potovanje

Pred odhodom na nekatere destinacije se je priporočljivo cepiti. Marsikdo na to zaradi navdušenja nad prihajajočim potovanjem pozabi in se za cepljenje odloči šele tik pred odhodom. Ker lahko cepivo marsikdaj sproži reakcijo v našem telesu, nam ta lahko oteži ali celo pokvari dopust. Zato priporočamo, da se o cepljenju pozanimate še preden rezervirate letalsko vozovnico.

Ves čas se držite začrtanega plana potovanje

Včasih boste doživeli več, če se boste prepustili toku. Seveda je dobro, če se že pred odhodom malce poučite o destinaciji, a pustite si malce prostora, da svoje načrte prilagodite.

Nikoli ne zapuščate območja resorta

Tudi če ste rezervirali all-inclusive resort, ki vam obljublja sanjski dopust, pokukajte izza njegovih zidov. Pri tem pa bodite pazljivi, da se ne udeležite le vodenih ogledov okolice, ki jih ponuja hotel. Ti so marsikdaj precej dragi in nezanimivi.

Pametno izberite svoje naslednje potovanje. Odlične ponudbe po izjemno nizkih cenah vas čakajo na Megabonu.

Spakirate preveč

Tudi vi sodite med tiste, ki vedno spakirajo preveč? Odvečna prtljaga vam bo vaše potovanje le otežila, zato raje spakirajte manj. Danes tako ali tako lahko praktično vse kupite ob prihodu na destinacijo.

Na potovanjih ne sklepate prijateljstev

Ko potujete, nikar ne bodite zaprti sami vase. Poskušajte navezati stik z lokalci ali pa sosedom na letalu. Pristen odnos z ljudmi vam bo namreč pustil še lepši spomin na potovanje, saj bo dodal pečat celo destinaciji, ki vas sicer ne bi tako navdušila.

Ves čas fotografirate potovanje

Nikar se ne obremenjujte samo s tem, kaj boste objavili na socialna omrežja. Prepustite se trenutku in si ga zapomnite ter občutite. Navsezadnje potujete zase. potovanje

Za romantičen oddih rezervirate družinski hotel

Če ste se odločili za oddih v dvoje, še preden rezervirate, preverite, kdo so glavni gostje hotela. V primeru, da načrtujete mirne večerje in romantične trenutke, nikar ne rezervirajte letovišča, ki ga obiskujejo družine z majhnimi otroki.

Valuto menjate na letališču

Morda boste tako prihranili nekaj časa, a denarja gotovo ne. Prve menjalnice, ki jih ponavadi srečate ob vstopu v novo državo, imajo ponavadi visoke provizije in slab tečaj.

Pozabljate na zavarovanje

Seveda ne načrtujete, da se bo komu izmed vas pripetilo kaj slabega, a vsekakor je pred potovanjem dobro pomisliti tudi na zavarovanje, ki vas bo rešilo v slučaju neprijetne situacije. Rezervirate ga lahko kar preko spleta, v primeru nezgode pa si boste zato zelo hvaležni.

Vzamete prvo sobo, ki vam jo ponudijo

Pri hotelskih sobah velja pravilo, če ne vprašate, ne boste dobili boljše. V istem cenovnem razredu namreč večina hotelov ponuja različne tipe sob, zato naj vas ob prihodu v hotel ne bo strah povprašati po boljšem razgledu ali drugih zahtevah, ki vam na dopustu veliko pomenijo.

Foto: Shuttertsock

Preberite še: Maja Sonc: “Ljudje tam so čisto drugačni od nas.” #intervju

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.