Ni za klavstrofobične: Bi spali v hotelu s kapsulami? Končno ga imamo tudi pri nas!

V Ljubljani smo končno dobili futurističen hotel s spalnimi kapsulami, po kakršnih slovijo Japonci.

V Ljubljani so odprli prenovljen Central hotel, ki navdušuje s posebnim dizajnom in konceptom. No, pa tudi razgled na Ljubljanski grad ni slab. Po čem je povsem drugačen od tega, kar smo poznali do zdaj? Njegova največja uspešnica so spalne kapsule. Pa tudi to, da nimajo običajnih ključev (ali kartic). Zamenjal jih je gostov pametni telefon.

Spanje v mini kapsulah, ki niso za klavstrofobične

Central hotel s svojo ponudbo in konceptom nagovarja vrednote nove generacije popotnikov. Prvič v Sloveniji obiskovalci lahko bivajo v spalnih kapsulah, ki se nahajajo v 7. nadstropju hotela. Tam poleg sodobnih sob najdete tudi prostor, kjer je 10 spalnih kapsul – futurističnih prostorov za bivanje.

V kapsulah se poleg udobnega ležišča nahaja televizija, radio, sef, ogledalo, LED zaslon, USB priključek in hitra Wi-Fi povezava, zunaj kapsul pa se gostje sproščajo v »lounge« prostoru za urbane glamperje.

Central hotel, hotel, kjer ni recepcije

Še eden ključnih unikatnih elementov hotela na Miklošičevi cesti, ki je na kožo pisan predvsem milenijcem, je mobilno podprta izkušnja za goste. Ti prijavo v hotel opravijo kar z mobilno aplikacijo, s pomočjo katere se tudi gibljejo po hotelu in komunicirajo z osebjem. Namesto do recepcije greste torej kar takoj v sobo, ki jo odklenete s pomočjo hotelske aplikacije na svojem pametnem telefonu.

V hotelu tako sploh več ni klasične funkcije recepcije, strežbe, portirstva in drugih ljudi, ki smo jih vajeni sicer. Za goste skrbi ekipa, ki ji rečejo Experience Team. Nov naziv, njihove naloge pa v resnici ostajajo enake.

V skladu z vedno večjim pomenom prijaznega odnosa do narave v hotelu ni plastičnih stekleničk in papirnega poslovanja. Gostje si za raziskovanje Ljubljane lahko izposodijo skiroje, v sobi pa jih čakata potovalna eko kavna skodelica in bidon, ki ju lahko odnesejo tudi domov.

Bo sedmo nadstropje nova vroča točka za Ljubljančane?

Ljubljana pa je s tem postala bogatejša tudi za nov prostor urbane kulture in druženja, tudi za tiste, ki ne spijo pri njih. Na sedmem nadstropju hotela se skrivata restavracija in terasa Rooftop@Central, ki navdušuje s pogledom na Ljubljanski grad. Na terasi se bohoti tudi grafit ljubljanskega zmaja, za katerim stoji ulični umetnik in ilustrator Maksim Azarkevič (njegova dela najdete tudi v sobah).

Tu hotelske goste čakajo zajtrk in neomejene količine kave. Urbana džungla nad Ljubljano, kjer je bar s teraso, ima potencial kotička za srečanja, »co-working« in sproščeno druženje. V popoldanskem in večernem času pa je odprt tudi za zunanje obiskovalce. Glede na njegov instagramabilen dizajn, obraščene stene in bar s fotogenično tropsko tapeto, ne dvomimo, da bo hitro postal vroča destinacija tudi za domačine.

Foto: Janez Marolt, Maja Fister, Marko Delbello Ocepek

PREBERITE ŠE:

11 kapsulnih hotelov, kjer ni prostora za klavstrofobijo

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.