Oblikovalka Katja Kuhar je navdih našla v botaničnem vrtu v Singapurju

Modna oblikovalka Katja Kuhar je mlada ustvarjalka na več oblikovalskih področjih. Je dobitnica mednarodne nagrade Lift by Perwol na mednarodnem natečaju mladih oblikovalcev v regiji. Inspiracije za nove kolekcije pa ji dajejo tudi potovanja.

Predstavljamo njeno aktualno kolekcijo pomlad poletje 2016 REBORN, katere glaven vir navdiha je bilo nedavno potovanje v azijske dežele. Katjina zadnja kolekcija je poklon navdihujočim, bujnim in tropskim botaničnim vrtovom. Kolekcija REBORN ostaja zvesta oblikovalkinemu stilu. To je lahkotna, sveža in vsakodnevna moda z minimalnimi dodatki. V zadnji kolekciji dodatki predstavljajo ročni potiski tekstilij.

Katja, velika ljubiteljica narave in popotništva pravi, da je obisk botaničnih vrtov postal že njena obvezna stalnica vsakega potovanja. Potepanje ter vtisi iz njenih poti so pogost navdih oblikovalkinega ustvarjanja.

In kam se je tokrat zatekla po novo in svežo idejo?

»Spomnim se, ko sem prišla v botanični vrt v Singapurju, da sem obstala. Zares me je očarala ta bujnost tropske vegetacije in spokojnost samega prostora. Takšna doživetja se zapišejo v tebi in potem ideje pridejo kar same od sebe. Res je, velikokrat najdem navdih prav na poti, saj sem velika ljubiteljica potovanj. Še posebej so mi pri srcu azijske dežele, saj je njihov način življenja tako drugačen od našega. Kot ustvarjalka sem odvisna od zunanjih impulzov in čutim potrebo po tem, da občasno menjam okolje. Če je le mogoče, spoznavam nove kulture in običaje s skicirko v roki.«

Ne samo botaničen vrt, Singapur v celoti je bil zares posebno doživetje. Novodobno mesto v pravem pomenu besede. »Gre za pisano prestolnico kjer vlake upravljajo računalniki in kjer se žvečilni dobijo le na recept. To je zagotovo najčistejše mesto na svetu, občasno že zaskrbljujoče urejeno in s pravili omejeno, vendar vredno obiska,« pravi Katja.

Kolekcija REBORN z motivi in vtisi botaničnega vrta v Singapurju.

 

naslovna slika vandraj

vandraj3

vandraj vzorec

vandraj4

vandraj 2

vandraj BROŠURA

 

www.kkfashiondesign.com

Foto: Mateja Skledar
Model: Nuša Fekonja

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.