Princ Harry: Javnost ga je napadla, ker je letel z zasebnim letalom. Naredil je tole!

Kraljeva družina je dan in noč izpostavljena očem javnosti. Princ Harry in njegova mlada družina pa so bili v zadnjem času deležni precej očitkov, ker so leteli z zasebnim letalom. A ni trajalo dolgo, da je princ pokazal iz kakšnega testa je.

Če kaj spremljate dogajanje na kraljevem dvoru, veste, da se v medijih ves čas šušlja o njegovih prebivalcih. V zadnjem času sta še posebno izpostavljena princ Harry in njegova izbranka Meghan Markle. Nedavno sta s svojo mlado družinico potovala z zasebnim letalom. Medijem pa to seveda ni bilo všeč.

Princ Harry si namreč nadvse prizadeva opozarjati javnost o pomembnosti varovanja okolja. Med drugim smo tudi pisali, kaj zato zahteva od vsakega hotela, v katerem je med potovanji nastanjen. Prav zaradi te zahteve je bila javnost tako ogorčena, ko je potoval z zasebnim letalom. Slednje namreč za potovanje le nekaj ljudi porabi kar nekaj goriva. Posledično pa tudi precej onesnažuje okolje.

Travelyst za trajnostni turizem

A Harry se je odločil, da bo ogorčenje utišal. Le teden kasneje je namreč oznanil, da se loteva novega projekta. Ta se imenuje Travelyst. Poslanstvo organizacije je ozaveščanje javnosti o pomembnosti trajnostnega turizma, škodljivosti transporta za naše okolje in nevarnosti klimatskih sprememb. Kraljevi sin se je zavezal, da bo organizaciji posvetil večino svojega časa. Svetoval pa tudi, kako lahko pomagamo okolju, trajnostno potujemo in manj onesnažujemo.

Foto: Instagram

Vir: Travel + Leisure

Preberite še: To zahteva princ Harry od vsakega hotela, v katerem prenoči

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.