Rim: Fotografiranje z gladiatorji in popivanje v mestu odslej prepovedano

Rim: Župan večnega mesta je v preteklem tednu sprejel nove prepovedi. Od slej bodo morali na svoje vedenje paziti tako domačini kot turisti.

Ob obisku Rima so vam v oči zagotovo padli gladiatorji. Z domačini, našemljenimi v antične borce, ste se doslej lahko fotografirali pred Kolosejem, Panteonom in drugimi kultnimi znamenitostmi mesta. Kot piše portal Travel + Leisure, pa se je župan običaju odločil narediti konec. Nošnja gladiatorske uniforme je od sedaj naprej v mestu Rim prepovedana. Tisti, ki bo v mestu nosil kostum ter v zameno za fotografijo od turistov sprejemal denar, se bo moral soočiti s kaznijo v višini 400 evrov. Prav tako bo podobna kazen zadela tistega, ki bo nezakonito prodajal ulično hrano ter prodajal spominke.

Župan pa se je odločil poseči tudi v svobodo nočnega veseljačenja. Prepoved popivanja na rimskih ulicah od sedaj naprej velja med 10 uro zvečer ter sedmo uro zjutraj. V tem času je prepovedana tudi prodaja alkohola v trgovinah, bari pa bodo morali s strežbo alkoholnih pijač prenehati do druge ure zjutraj.

Prestopniki, ki bodo na ulicah Rima kršili zakon, bodo pridržani za 48 ur oziroma deležni denarne kazni. Ponavljajoči se prestopniki, tako turisti kot domačini, pa si lahko prislužijo prepoved vstopa v mesto tudi do 60 dni.

Nove uredbe so sicer posledica neprimernega vedenja turistov in domačinov na ulicah Rima, ki se mu župan odločil postaviti po robu. Z novimi pravili namreč želi vzpostaviti večjo varnost v mestu ter dvigniti nivo kulture. Preden se torej naslednjič namenite s steklenico vina raziskovati večno mesto ter se okopati v kateri izmed mestnih fontan, raje preverite, ali je vaša denarnica pripravljena na visoke globe.

Foto: Pexles/Dimitru Culiuc

Preberite še:

Maja Lampe: “Vsake toliko obišči kakšen manj turističen kraj, kjer imaš več stika z lokalci” #intervju

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.