Sedem razlogov, zakaj že to jesen obiskati Bali

Razlogov, zakaj se toliko ljudi zaljubil v Bali, je ogromno. Dovolj je že eksotično vreme, preprosto vzdušje vsakdana, okusna hrana, divja narava, pogled na riževa polja, poceni prenočišča in bogata dediščina prijaznih lokalcev. Vendar to ni vse. Na Baliju se boš vsekakor naužil  veliko sončne svetlobe in čudovitega modrega neba.

Magičnost Balija pritegne marsikaterega popotnika. Primeren je za družine, mladoporočence kot tudi za avanturiste. Hkrati pa je odlična destinacija za popotnike, ki si želijo potovati sami. Danes ti bomo razkrili sedem glavnih razlogov, zakaj ostaja Bali priljubljen otok za vse vrste obiskovalcev.

# 1 Sonce je skozi vse leto visoko na nebu

Prijetno tropsko podnebje in veliko dnevne svetlobe privabljata številne popotnike. V povprečju je otok vsak dan 12 ur obsijan s soncem. To pomeni, da imaš čez dan veliko časa, da lahko uživaš v različnih dejavnostih in raziščeš otok, kot se spodobi. V detajle, ki zajemajo tudi manj poznane kotičke.

bali_shutterstock_100234205

# 2 Čudovite plaže

Bali ima bogato paleto čudovitih plaž. Bele peščene plaže na jugu, med katerimi so tudi apnenčaste pečine, ki bdijo nad skrivnimi plažami na polotoku Bukit, kot tudi divje in odmaknjene plaže z mirnimi valovi na severni obali Balija.

bali_plaza_shutterstock_126932801

# 3 Mistični templji

Ta indonezijski otok, je dom številnih tempeljskih kreacij, posejanih po celem otoku. Templji te bodo pozdravili na visokogorskih vrhovih ali ob čereh na nizko ležeči morski gladini. Te starodavne strukture niso le arheološka najdišča in neme priče zanimive preteklosti, vendar so še vedno funkcionalne. Ne zamudi pisanih praznovanj, ki se odvijajo ob templjih.

bali_3_shutterstock_74047510

# 4 Balijska gostoljubnost

Balijci so izjemno gostoljubni gostitelji, ki slavijo in se veselijo življenja. V hotelu, na ulici, ali na plaži bo spoznavanje novih ljudi, predvsem lokalcev, lažje kot si verjetno pričakoval.

bali_4_shutterstock_371325898

# 5 Raj za surferje

Otok bogov je raj za deskanje še zlasti okrog polotoka Bukit. Dom za surferje so z apnencem okrašene plaže na območjih Uluwata, Pecata in Ungasana. Balijska surferska scena skrbi tako za profesionalce kot tudi za začetnike. Surferske šole ali le deske, ti ne bo teško poiskati.»Everybody’s gone surfing!”

bali_2_shutterstock_94532368

# 6 Lepota narave te bo očarala

Bali je bogat v vseh svojih barvah naravne lepote. Slikoviti slapovi in jezera, smaragdni tolmunčki, zlati sončni zahodi, v nebo dvigajoči se vulkani, svete jame in bujni tropski gozdovi. Vmes pa starodavni templji in veličastne palače, ki so kulise naravnega foto studija.

bali_6_shutterstock_250844905

# 7 Ko te muči nakupovalna mrzlica

Če te ta prične mučiti na Baliju, nič za to. Si na pravem kraju in ob pravem času, kjer ti bodo trgovci znali veliko stvari ponuditi in tudi prodati. Tukaj lahko preizkusiš svoje spretnosti barantanja, brez katerega na Baliju skorajda ne gre.

bali_7_shutterstock_373090627

Za vse punce, ki si želijo doživeti uspešnico »Jej, moli, ljubi«, poiskati svoj »zen« na otoku bogov – Baliju, imamo nekaj čisto posebnega. Vsem sedmim naštetim razlogom za počitnice na Baliju dodajamo še obisk kuharskih tečajev, tečaj plesa, uro joge, kolesarjenje, nočni vzpon na vulkansko goro za ogled sončnega vzhoda, obisk vedeževalca, ki je prerokoval Juliji Roberts v filmu in še marsikaj. Tudi za počitek, masaže in razvajanje bo nekaj časa. Kompasov first ladies club namreč v jeseni pelje dame na Bali. Datum odhoda je 17. september in potovanje bo trajalo 10 dni. Več o ženskem potepanju po Baliju si lahko prebereš tukaj.

bali_joga_shutterstock_387025426

In kaj je KFLC?

To so potovanja namenjena ženskam vseh starosti; naporen poslovni vsakdan, družinske in druge obveznosti. Verjamemo, da ti je včasih vsega dovolj in moraš zaviti stran od vsakodnevne rutine. Baterije se ti bodo spet napolnile in držale do naslednjega potepa. Stran od vsakdana tudi sebe spoznamo v drugačni luči, problemi so naenkrat zanemarljivi. Na pot brez družine, a v družbi (sebi podobnih). Ko privoščimo nekaj sebi, lažje dajemo drugim.

bali_shutterstock_158057447

bali_shutterstock_385942792

bali_shutterstock_339790595

bali_shutterstock_212843224

bali_nas_shutterstock_377925724

Foto: Shutterstock


Booking.com

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.