Šest stvari, ki jih pred naslednjim potovanjem pustite doma

Vedno spakirate preveč? Preverite seznam stvari, ki jih najverjetneje ne potrebujete.

Vsi vemo, kako zoprno je sedeti na kovčku, poizkušati zapreti zadrgo ter razmišljati, kaj bi lahko pustili doma, kajne? Pakiranje je za večino popotnikov eno izmed manj ljubih opravil, a na srečo si ga lahko olajšamo. Portal Insider je sestavil seznam stvari, ki jih vedno vzamemo s seboj, a bi bilo bolje, da jih pustimo doma. Vsega pač ne potrebujemo, zadrga na kovčku pa nam bo hvaležna.

Šampon in balzam za lase stvari

Šampon in balzam za lase zavzameta kar veliko prostora v vaši potovalki, poleg tega pa boste z velikimi embalažami imeli težavo tudi na letališču. Kakor koli, oba artikla brez težav lahko pustite doma. Večina hotelov in AirBnbjev vam jih bo namreč zagotovila v sobah, sicer pa jih prodajajo v prav vsaki trgovini.

Čevlji stvari

Seveda ne svetujemo, da se na pot odpravite bosi, a s seboj gotovo ne rabite vzeti več od treh parov čevljev. Raje že doma premislite, kakšnih podvigov se boste lotili na poti in nikar ne pretiravajte z dodatno obutvijo. Večino potovanj na koncu opravimo v največ dveh parih čevljev.

Pripomočki, ki jih ima vaš sopotnik

Če ne potujete sami, se pred potovanjem s svojim sopotnikom pogovorite o svoji prtljagi. Če bo na primer zobno pasto spakiral že vaš travel buddy, lahko namesto nje vi raje vzamete sončno kremo in tako naprej. Skratka, nobenega smisla nima, da oba s seboj nosita potujočo lekarno, prvo pomoč in ostale stvari, ki jih najverjetneje sploh ne boste potrebovali.

Sušilec za lase

Sušilec za lase zavzame veliko prostora, večinoma pa na koncu uporabite tistega, ki vas je čakal v hotelski kopalnici. Zato ga prihodnjič raje pustite doma, prostor pa izkoristite za kaj pomembnejšega.

Obleke, ki niso v sezoni

Seveda je dobro biti pripravljen na izredne razmere, a če potujete v tople kraje, bundo raje pustite doma. V primeru mraza, raje oblecite več slojev.

Za vsak slučaj

Sem sodi večina stvari, ki jih doma niste uporabili ali oblekli vsaj eno leto. Najverjetneje jih tako ne boste potrebovali niti na potovanju. Zato je najbolje, da spakirate kose, ki jih trenutno najraje nosite doma, saj se vam na potovanju okus najverjetneje ne bo kar tako spremenil.

Foto: Unsplash

Preberite še: Pod plahto: Intervju z Gorenjcema, ki po svetu potujeta s šotorom

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.