Šest stvari o Ameriki, ki se evropskim turistom zdijo čudne

Oh, Amerika. Obljubljena dežela, kjer se cedita med in mleko, priložnosti rastejo na drevesih in ljudje so tako zelo prijazni. Pa je res tako? Če ste Ameriko že obiskali, ste gotovo našli vsaj tri stvari, ki bi se jim v Evropi na veliko čudili, nekaj evropskih popotnikov pa se je pred kratkim o čudnih običajih, s katerimi se srečate kot turist v Ameriki, še posebej razgovorilo na portalu Reddit. Se strinjate z njimi?

Porcije v restavracijah so ogroooomne!

Menu, ki vključuje liter coca-cole in ogromen sendvič, se nikakor ne more primerjati z velikostjo porcije v evropskih restavracijah s hitro prehrano, četudi govorimo o ameriških verigah. Porcije čez lužo so namreč od 50 do 100 odstotkov večje!

Pobesnele veverice

Nek evropski turist je dejal, da ga je najbolj presenetila agresija divjih živali v newyorškem parku, pri tem pa ni mislil na grizlije in divje volkove, temveč veverice! Požrešne živalice, ki so vajene, da jih nahranijo obiskovalci parka, znajo biti precej iznajdljive in v želji po prigrizkih v tvojih rokah tudi kdaj ugriznejo. Američani so jih že vajeni, evropske turiste pa glodalski napadalci dodobra prestrašijo.

Neverjetna prijaznost

Kar nekaj turistov je popolnoma zmedla ameriška prijaznost. Je ustrežljivost domačinov pristna ali zaigrana? Kaj želijo od mene? V resnici so veliki ameriški nasmehi po večini povsem neškodljivi, njihova pomoč pa pristna, ker pa se v Evropi večinoma raje držimo vsak zase, nas to upravičeno zmede.

Dolge razdalje

Moramo priznati, da nas je naša mala država kar precej razvadila z bližino morja, gozdov, mest in gora, a tudi drugje v Evropi nismo vajeni tako velikih razdalj kot v Ameriki. Marsikateri turist si namreč zamisli, da bo obiskal New York ter se naslednji dan zapeljal do Grand Canyona, a kmalu ugotovi, da razdalje tega ne dopuščajo. Ni čudno, da večina Američanov potuje kar z letali.

Omejitve hitrosti

Promet je zagotovo eden izmed velikih pokazateljev kulture v državi, vsak izmed njih pa ima svoje posebnosti. Eden izmed turistov se je pritoževal nad ameriškimi omejitvami. Pravi, da se jih ne drži noben Američan, najbolj pa ga je presenetilo dejstvo, da ga je na ameriški cesti ustavil policaj ter mu napisal kazen za prepočasno vožnjo, čeprav je vozil po predpisani omejitvi.

Drive- in

Tudi nam se včasih ne ljubi v trgovino, v Ameriki pa za nakup špecerije tudi v resnici ni potrebno zapustiti avtomobila. Tako imenovani ‘drive-thruji’ so namreč v Ameriki nekaj čisto običajnega. Zapelješ se lahko čez lekarno, kino, trgovino ali bar in še bi lahko naštevali.

Foto: Pexles, Unsplash

Preberite še:

Pet vprašanj, ki jih morate ob prihodu v novo mesto zastaviti lokalcem

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.