Pet vprašanj, ki jih morate ob prihodu v novo mesto zastaviti lokalcem

Ste ravno prispeli v novo mesto? To so vprašanja, ki se jih izplača zastaviti lokalcem.

Preden ste se odpravili na potovanje, ste prebrali nekaj vodičev, presurfali splet in na svoj pametni telefon naložili vse aplikacije, ki svetujejo, česa ne smete zamuditi na počitnicah. Morda pa ste letalsko karto kupili šele včeraj in na vrat na nos pridrveli na drugi konec sveta.

Kakorkoli že – kadar iščete informacije, kaj si ogledati v mestu, kje jesti in kam zvečer na zabavo, se nikar ne bojte obrniti na tiste, ki verjetno najbolje poznajo odgovore na vaša vprašanja. Lokalce, seveda.

Da bo beseda stekla hitreje, spodaj nizamo nekaj vprašanj, ki jih je najbolje zastaviti lokalcem.

Kje bi …?

… Vi najraje jedli? Posedali? Spili kavo? Za takšna in drugačna priporočila se je najbolje obrniti na domačine. Seveda pa morate v tem primeru vzeti v zakup dejstvo, da jih sprašujete po lastnem mnenju in da se okusi razlikujejo. A potovanja so za širjenje obzorji, zato se nikar ne bojte poizkusiti česa novega.

Kako varna je ta okolica ponoči?

Nobena ulica ni videti nevarna, dokler se ne stemni, vi pa sami obtičite v njej. Preden se odpravite na nočno potepanje po mestu, se zato raje prej pozanimajte, kako varna je soseska. Če vas bodo na varnost opozorili domačini, se jih zagotovo izognite.

Vaš najbolj zanimiv običaj?

Vsak narod ima svoje običaje in spoznavanje novih bi lahko označili za eno izmed bolj zabavnih plati potovanja. Povprašajte domačine in vrzite kovance v fontano, nazdravite z lokalno pijačo, zaplešite lokalni ples ali pojejte določen grižljaj za srečo. Obeta se vam obilica zabave!

Katero znamenitost moram res obiskati?

Turistični vodiči vam bodo priporočili prav vse, a če se ne morete odločiti ali pa niste oseba, ki navadno obiskuje muzeje in galerije, vprašajte domačine, česa res ne smete zamuditi. Samo pomislite, kaj bi vi priporočili turistom, ki obiščejo našo državo?

Kaj bi moral kot turist vedeti?

Morda v mestu veljajo posebna pravila parkiranja. Morda je mahanje nevljudno. Morda ste neprimerno oblečeni za večerne temperature. Ali pa ste pozabili kupiti vinjeto. Skratka, beseda ni konj, zato le na plano z njo. Prepreči vam lahko marsikatero zagato.

Foto: Pexles
Vir: The Discoverer

Preberite še:

Maja Lampe: “Vsake toliko obišči kakšen manj turističen kraj, kjer imaš več stika z lokalci” #intervju

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.