Ideje za dom, ki bodo navdušile popotnike

Če so potovanja velik del vašega življenjskega sloga in navdiha, jih lahko vključite tudi v svoj dom. Obris zemljevida sveta lahko preslikate na vse mogoče dele pohištva in stanovanja, od minimalističnih obrisov na stenah, do posteljnih pregrinjal s potiskom našega planeta.

Odslužene kovčke starih staršev, ki niso več uporabni za potovanja, vseeno pa nosijo veliko spominov in imajo za seboj preveč zgodb in kilometrov, da bi jih kar tako zavrgli, lahko preoblikujete v stenske police ali klubske mizice. Iz starega globusa, ki se mu je zlomilo stojalo pa lahko izdelate vandrovski lestenec. Zbrali smo nekaj idej za dom, ki bodo pisane na kožo predvsem ljubiteljem potovanj.

 

 

Foto: Unsplash, Instagram

PREBERITE ŠE: 5 najboljših popotniških nasvetov, ki bodo izboljšali vaše potovanje

Najbolj nenavadni domovi z vsega sveta

Medtem ko nam v Sloveniji trzne oko ob pogledu na sosedovo fasado, če ta ni v primernem barvnem odtenku, pa se po svetu srečujejo s precej bolj nenavadnimi arhitekturnimi podvigi.

#1 Narobe obrnjena hiša

V ruskem mestu Krasnoyarsk stoji hiša, kjer je vse obrnjeno na glavo. Zgrajena je bila kot turistična atrakcija.

#2 Hiša-letalo

Hiša v Abuji v Nigeriji je videti, kot bi nanjo strmoglavilo letalo – a ni. Del strehe namerno spominja na pilotsko kabino.

#3 Zdrsnjena fasada

Na jugu Anglije v obmorskem mestecu Margate stoji hiša, ki je videti, kot bi fasada z nje kar spolzela. Gre za javno umetniško delo.

#4 Brunarica na Drini

Ena nam najbližjih je zagotovo hiška na Drini. Osamljeno brunarico v Bajini Bašti v Srbiji je leta 1968 zgradila skupina mladeničev, ki so tam preživljali prosti čas, se zabavali, eden od solastnikov pa s čolnom še danes rad odpluje do nje in tam najde svoj mir.

#5 Vrtec z igriščem na strehi

V mestu Xi’an na Kitajskem je stavba otroškega vrtca na prostoru pridobila tako, da so igrišče uredili kar na strehi.

#6 Krokodilja hiša

Thierry Atta si je hišo v Abidjanu na Slonokoščeni obali zgadil kar v obliki krokodila.

#7 Hiša na hiši

V mestu Dongguan na Kitajskem so na strehi ene od tovarn na stebrih zgradili še dve samostojni hiši.

#8 Hiša ali stranišče?

V Južni Koreji blizu Seula stoji hiša, ki je zgrajena v obliki straniščne školjke. No, vsaj fasada je bela.

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.