Dunaj: Američanka na letališče prinesla granato iz druge svetovne vojne

Nekateri z dopustov nosijo magnetke za na hladilnik, drugi pa spominke iz druge svetovne vojne. Kaj se zgodi, če na letališče pridete s staro granato? Nič dobrega.

Medtem ko se nekateri ukvarjamo s prelivanjem šamponov v 100 mililitrske flaške, da bodo ustrezale zahtevam ročne prtljage, drugi pravila pakiranja za na letalo jemljejo bolj prosto.

Z granato na letališče?

Ta teden je za enega “saj ni res, pa je” trenutkov poskrbela Američanka, ki se je na dunajskem letališču pojavila s 30-centimetrsko granato iz druge svetovne vojne. Med počitnicami v avstrijskem Dachsteinu je namreč naletela na ta neobičajen in potencialno še vedno nevaren spominek in ga odnesla v hotel. Tam naj bi ga celo očistila in spakirala za let čez lužo.

Preberite še: Grozljive napake, ki so jih turisti že naredili na letalu

Kazen? Ogrožanja javnosti iz malomarnosti in globa

Ob prihodu na letališče je carinikom granato prijavila kot vojni relikt. Ti so ji ga pristojni nemudoma zaplenili in predali deminerski ekipi. Do odpovedi letov ni prišlo, za nekaj minut pa je obstal del cone za prihode in prijavo prtljage.

Avstrijska policija je ameriško turisko ovadila zaradi ogrožanja javnosti iz malomarnosti in jo oglobila s štirimestno kaznijo.

 

Foto: Unsplash

PREBERITE ŠE:

7 trikov, ki bodo letenje z otrokom naredili manj stresno

6 čudnih stvari, ki se vam lahko zgodijo med letenjem

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.