Vandramo z Ano Hribar, Fensišmensi

Ana Hribar je tista simpatična punca, ki nas že deset let navdušuje s svojo ljubko znamko za vse fensi in šmensi modne navdušenke. Poleg Fensišmensi denarnic ustvarja tudi istoimenski blog, za katerega lahko rečemo, da je dobesedno “za oči spočit”. Zraven tega vsak dan uspe oddelati še poln delovnik, v objektiv ujeti kakšen lep trenutek, jogirati in uživati polno življenje. Skratka, kreativni multipraktik. Ker tako kot mi zelo rada potuje, smo z njo poklepetali o najljubših destinacijah, fotografiji in še marsičem.

petitenget-bali-fensismensi-blog

Tvoje najljubše potovanje, ki si ga že doživela?

Vsa potovanja so mi bila ljuba zaradi krajev in občutkov, ki sem jih doživljala, eno pa še vedno ostaja na vrhu. To je bila Florida leta 2004. Tri ženske, veliko smeha, veliko shoppinga, veliko zabave.

Destinacija, ki je naslednja na seznamu potovanj?

Berlin. Obiskala bom delavnico joge Kino MacGregor in jo združila z nekaj dnevi vandranja po mestu. Tja se odpravljamo štiri punce.

Sanjska destinacija, za katero pa veš, da te bo morala še malo počakati?

Japonska in ZDA. Deželi, ki bi ju obiskala po dolgem in počez, a rabiš več časa in malo več v denarnici.

Najbolj fotogenično mesto je…

Do sedaj še najbolj Seminyak na Baliju. Ta mi najbolj sede na oko.

seminyak-bali-fensismensi-blog

Kaj na potovanjih najraje fotografiraš?

Mini trenutke. Poulične impresije.

Kaj vsebuje tvoja potovalna torba?

Zemljevid z označenimi točkami, ki jih želim obiskati, bidon za vodo, krema za sončenje, sončna očala in nova Fensišmensi denarnica.

FENSISMENSI-DENARNICA

Najboljša družba na potovanju je…

Tisti, ki je najboljša družba tudi doma.

Letalo ali vlak?

Letalo. Obožujem letenje. Obožujem letališča.

Kaj si najraje kupuješ na potovanjih?

Običajno kupujem malenkosti. Stvari, ki jih ne najdeš nikjer drugje. Takšne stvari, ki jih doma uporabljaš pogosto in ti uporaba vsakokrat odpelje misli tja. Na primer male krožnike, posodice, celo lokalno sol. Morda se sliši smešno, da bi z Balija prinesel sol, doma pa si potem vsak dan posuješ malo Balija na hrano.

bali-canang-fensismensi-blog

Če ne bi živela v Ljubljani, bi svoj naslov najraje spremenila v…

V Sloveniji nekje na Primorsko, v svetu pa v Singapur.

Tri najboljše koncept trgovine v Evropi?

Rossana Orlandi v Milanu, Gud Shop v Ljubljani in Manufactum.

Kje pa črpaš navdih za svoje ustvarjanje?

V svoji radosti do lepega. Iz ideje, da lahko nekaj lepega ustvariš sam, s svojimi rokami in dobrim okusom.

Ano lahko obiščete na instagramu, blogu ali pa si privoščite kakšno njeno denarnico v trgovinici Ika na naslovu Ciril Metodov trg 13 v Ljubljani.

bali-street-food-fensismensi-blogcocoon-club-fensismensi-blogbloesem-shop-singapore-fensismensi-blogpri-frizerju-fensismensi-blogrevolver-cafe-bali-fensismensi blogSINGAPORE-CHINATOWN-FENSISMENSI-BLOGSINGAPORE-MARINA-SANDS-FENSISMENSI-BLOGJALAN-AJRUNA-BALI-FENSISMENSI-BLOGSINGAPORE-TIONG-BAHRU-FENSISMENSI-BLOG (1)singapore-fensismensi-blog (1)

Foto: Ana Hribar

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.